EXCLUSIV  CONGRES PSD. Bulai: Grija lui Dragnea. Scop ASCUNS- Momentul în care PSD poate pierde totul

Sociologul Alfred Bulai a vorbit, pentru DCNews despre Congresul PSD și adevăratele mize din partid. 

Liviu Dragnea nu avea de ce să blocheze acele candidaturi (n.r. ale Ecaterinei Andronescu, Codrin Ștefănescu, Adrian Rădulescu, Nicolae Bănicioiu), a fost de spectacol, el controlează cea mai mare parte a delegațiilor la Congres, nu-și pune problema rezultatelor, șansa e foarte mică să existe vreo surpriză. A făcut spectacol ca să sugereze că este bun și-i lasă să candideze. Controlul candidaturilor se face prin delegații care participă. Nu e o procedură pentru a avea mari surprize.” a spus Alfred Bulai despre decizia lui Liviu Dragnea de a solicita să fie aprobate toate candidaturile, inclusiv cele care nu respectă condițiile, potrivit declarațiilor liderului PSD. 

Miza lui Dragnea prin Congresul PSD

În ceea ce-i privește pe disidenții din PSD, Alfred Bulai crede că aceștia sunt conștienți că nu pot face acum o schimbare, ci acționează pentru viitorul lor politic. 

”Își fac numerele respective pentru ce va urma, că doar dl Dragnea nu e pe viață. În politică te pregătești pentru viitor, ei sunt conștienți că nu e așa simplu. Ei nu au o rețea în partid și nu prea controlează cel puțin mare parte din delegații care sunt la Congres. Ei, la PSD, sunt foarte disciplinați, iar centru de putere împotriva dlui Dragnea nu există, există voci singulare, poate multe, dar nu e o grupare reală, coalizată, o grupare care să controleze `n` filiale. Așa cum arată tabloul e greu de crezut că pot exista surprize. Sigur că și cei care-l susțin pe Dragnea, poate că unii dintre ei nu și-ar dori ca dl Dragnea să capete mult mai multă putere, pentru că atenție, miza dlui Dragnea e să capete mult mai multă putere în PSD ca să nu aibă surprize. Doamna Dăncilă nu-i va face surprize, iar oamenii care se conturează să fie în jurul său nu-i fac probleme, nu are vreun pericol din acest punct de vedere.”

RISC: Ruperea PSD-ului

”Grija lui Dragnea trebuie să fie să nu rupă partidul. Dacă e extrem de dur în raportarea la ceilalți, riscă o rupere a PSD, adică o structură importantă să plece, ceea ce ar putea să fie un scop ascuns al unora. Practic, e momentul în care, dacă iese prost la acest Congres, există șansa reală a unei rupturi serioase a unei părți importante din PSD. Dacă se ajunge la acest lucru, PSD riscă să piardă, într-un orizont de timp, totul. Ruperea unei părți semnificative, nu cinci oameni, ar pune problema unei ieșiri reale de pe scena politică. Congresul este doar o formulă prin care să fie reconfirmat dl Dragnea și să-și mai curețe partidul de oamenii care-i pun probleme, să-i curețe din conducere, nu să-i dea afară din partid.  De aceea și dl Dragnea nu vrea să fie atât de radical pe cât i-ar plăcea pentru că știe că reușeste să isterizeze pe mulți alții care acum, conjuctural, sunt cu el, dar nu au vreo simpatie. E partid politic, nu familie.” a conchis sociologul Alfred Bulai. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel