Congres PNL, Cîţu noul preşedinte. Chirieac, concluzia zilei: Am fi avut cu toţii probleme

Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială

Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat care este concluzia zilei după Congresul PNL, în contextul în care, la final, Ludovic Orban a anunţat că nu va mai exista nicio colaborare între el şi Klaus Iohannis. 

"Vreau să vă anunț de acum că demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu.

Vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat!", a declarat Ludovic Orban.

"Concluzia acestei zile este că preşedintele Iohannis rămâne un preşedinte cu multă putere în România. Dacă s-ar fi ales la Congres Ludovic Orban, preşedintele era într-o situaţie politică dificilă. Dânsul l-a susţinut deschis pe domnul Cîţu, dacă nu s-ar fi ales dl Cîţu ar fi avut o problemă şi am fi avut toţi o problemă, pentru că am fi avut un preşedinte slab politic. 

Pe de altă parte, Congresul nu a rezolvat problemele din România sub nicio formă. În continuare aşteptăm soluţii. Alegerea dlui Cîţu lasă în offside posibilitatea ca USR-PLUS să se întoarcă la guvernare. Eu nu exclud varianta asta. Şi dl Barna şi dl Cioloş au fost expliciţi, revin la guvernare, dar fără dl Cîţu premier", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Toate declaraţiile din PNL, orientate spre Dacian Cioloş 

"I-am spus lui Dacian Cioloș, azi de dimineaţă, de aici: "Dacian, întoarce-te, adu-ți jucăriile înapoi! Dacă ai curajul să te pui în spatele lui Cîțu, să fii condus, ca Guvern, de Florin Cîțu, voi veni şi eu alături de tine în Guvern, cu Florin Cîțu premier", a declarat Rareş Bogdan la Congres.

"Dacian Cioloş a câştigat primul tur în USR-PLUS, deşi toată lumea se aştepta la Dan Barna. Dar dl Cioloş a fost fără echivoc. Dânsul a vorbit despre rămânerea în opoziţie şi a dat de înţeles că nu poate exclude nici suspendarea preşedintelui Iohannis. Dl Cioloş, care în opinia mea va fi candidat la preşedinţia României, cu cele mai mari şanse, cred că vrea USR-PLUS în opoziţie, fiindcă acolo va acumula puncte", a mai precizat analistul. 

Cioloş, declaraţii despre suspendarea lui Iohannis 

Iată ce a spus Dacian Cioloş, prezent la o dezbatere electorală internă în USR-PLUS şi întrebat de moderatorul Lucian Danciu, jurnalist, dacă suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis poate deveni o soluţie în contextul crizei politice actuale. 

"Preşedintele României, şi prin Constituţie, ar trebui să joace un rol de moderator, să aducă la aceeaşi masă membrii coaliţiei, în cazul de faţă. Mă aştept ca preşedintele să îşi joace acest rol. Eu nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente. Au mai fost cazuri de suspendare ale preşedintelui, şi ştim unde s-a ajuns. Nu mi se pare că s-a rezolvat ceva cu asta, ci mai mult s-au creat alte probleme. Eu sper ca preşedintele să îşi asume tot mai mult acest rol, lucru care nu s-a întâmplat neapărat în ultima perioadă, când mai mult USR-PLUS a fost tras de urechi. 

Sigur, preşedintele poate să aleagă dacă vrea să joace un rol activ în soluţionarea acestei crize sau nu. Dar eu personal nu cred că o suspendare, care nu depinde oricum de USR-PLUS, l-ar face pe preşedinte mai activ", a replicat Dacian Cioloş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel