CONCEDIU de ODIHNĂ 2020. Ce se întâmplă cu zilele de concediu RĂMASE. Când pot fi PLĂTITE

Zilele de concediu de odihnă rămase din 2020 nu sunt pierdute. 

Codul Muncii arată că anual fiecare angajat are dreptul la 20 de zile lucrătoare de concediu de odihnă. Acesta este numărul minim, angajatorul fiind cel care stabilește exact câte zile de odihnă acordă angajatului, totul fiind trecut în contractul individual de muncă. 

Perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, precum și concediul de risc maternal sau cel pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată. Dacă apar una dintre aceste situații în timpul concediului de odihnă, acesta se întrerupe, angajatul urmând să efectueze următoarele zile de concediu după ce trece una dintre perioadele de mai sus sau să reprogrameze respectivele zile de concediu de odihnă.

În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă, acesta are dreptul să-și ia concediul rămas într-o perioadă de 18 luni de la începutul anului următor. Deci zilele de concediu rămase din 2020 pot fi luate până în iunie 2022.  Zilele de concediu rămase pot fi compensate în bani numai în cazul încetării contractului individual de muncă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel