Cioloş, pe listele USR la europarlamentare. Răspunsul lui Barna

Sebastian Florea / 08 dec 2018 / 19:27 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dan Barna, liderul USR, susține că nu se pune problema ca Dacian Cioloş să participe la europarlamentare pe listele USR.

Dan Barna crede că este mai bună o alianţă electorală care să genereze liste comune, dar după înregistrarea partidului lui Cioloş. 'Nu se pune problema ca Dacian Cioloş să participe pe listele USR. Subiectul de discuţie e acela al unei alianţe electorale care să genereze liste comune cu care să participăm la alegeri, asta, evident, depinde de organele decizionale ale celor două partide. În momentul de faţă USR are comitetul politic care a menţinut un mandat de discuţii. Aşteptăm ca şi România Împreună să devină un vehicul politic şi vom vedea în momentul acela care va fi cea mai bună opţiune pe termen scurt şi pe termen lung', a spus Barna, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că se va stabili în perioada următoare care va fi cea mai bună variantă de colaborare. 'A mai fost discutat (în şedinţa comitetului politic al USR de sâmbătă n.r.) şi subiectul comisiei care poartă discuţii de un an de zile deja cu (...) Dacian Cioloş. S-a menţinut mandatul acestei comisii. Este un mandat deschis, toate variantele rămân în continuare pe masă, vom vedea în perioada următoare care va fi cea mai bună variantă de colaborare pentru a crea României o alternativă credibilă şi consistentă de opţiune electorală, obiectivul major fiind acela ca în 2020 România să aibă un vehicul electoral în care să aibă încredere şi care să o readucă pe drumul spre Europa în situaţia puţin probabilă în care vom ajunge cu alegeri la termen în 2020 şi nu vor fi alegeri anticipate mai devreme', a afirmat Barna.

Moțiunea de cenzură

Întrebat de jurnalişti care e termenul final de încheiere a negocierilor, el a declarat că ar trebui să existe o decizie cu siguranţă până la finalul lunii ianuarie. 'USR va avea cu siguranţă, dacă ne uităm la rezultatele din sondajele pe care le-am comunicat săptămâna trecută, un rezultat semnificativ de cel puţin 50% peste rezultatul cu care am intrat în Parlament, peste acei 9% pe care USR îi are în structura actuală din Parlament. Avem un procent acum în jurul a 15% şi obiectivul este să depăşim acest procent', a adăugat Barna, referitor la obiectivul USR pentru alegerile europarlamentare.

În altă ordine de idei, referitor la moţiunea de cenzură, el a menţionat că sunt în continuare purtate discuţii, obiectivul anunţat fiind de a fi depusă săptămâna următoare.

Vezi și: Europarlamentare: Candidații USR, votați în Comitetul politic

 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26