Chiriţoiu: În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări, notarii vor scădea drastic taxele

Șeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, este de părere că  în următoarele luni se va declanșa o avalanşă de refinanţări de credite ale populaţiei, în contextul în care şi notarii scad taxele, iar băncile vor încerca să atragă clienţii instituţiilor concurente.

"Până la urmă tot la asta se va ajunge (refinanţări - n.r.), pentru că oamenii nu sunt proşti, nu vor sta la o dobândă de 10%, doar că asta va dura timp. Oamenii trebuie să se apuce din nou să cerceteze piaţa, să vadă care sunt ofertele, adică sunt nişte costuri administrative şi ale clienţilor şi ale funcţionarilor băncilor", a spus Chiriţoiu într-o conferinţă de presă.

De  asemnea, acesta anticipează o creștere a concurenței pe piața bancară, deaorecee românii vor cătuta modalități de a-și refinanța împrumuturile.

Totodată, preşedintele Consiliului Concurenţei a spus că au existat discuţii cu notarii, care au votat în forurile de conducere să reducă foarte mult taxele pentru "reipotecare" de la o medie de 2.000 de lei la numai 100 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel