CExN PSD, scandal. Bogdan Chirieac: Puciul a eșuat deja

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Analistul Bogdan Chirieac a făcut o analiză a modului în care PSD gestionează criza în care se află, dar și care sunt motivele care au determinat mai mulți șefi de organizații să treacă din tabăra "puciștilor" în cea a lui Liviu Dragnea.

"Puciștii sunt personalități importante în partid, dar puciul a eșuat deja. Există o majoritate clară în favoarea lui Liviu Dragnea și înțeleg că și prim-ministrul Dăncilă va fi cu totul în favoarea președintelui Liviu Dragnea. Astăzi la CEx, în afară de declarații fulminante, probabil după ședință, altceva nu va mai fi. Războiul se va vota în Parlament, adică mai exact în Camera Deputaților începând de luni când își vor număra majoritățile, câți parlamentari au puciștii, dacă îl mai susțin pe Liviu Dragnea la președinția Camere. Și acolo sunt discuții pentru că și parlamentarul, până la urmă, e pe persoană fizică. Și vor înepe probabil și măsurile de retorsiune față de puciști, dar deocamdată, astăzi când vorbim, se tot vorbea că Liviu Dragnea nu a pierdut nicio bătălie politică, nici această bătălie politică de astăzi nu o va pierde Liviu Dragnea.

Acea problemă de management trebuie să și-o rezolve domnul Liviu Dragnea. Când personalități puternice, foști colaboratori apropiați în partid, doamna Firea, Paul Stănescu, Adrian Țuțuianu și alții i-au cerut să facă un pas lateral, e clar că dânsul trebuie să schimbe modul de abordare.

Războiul cu statul subteran continuă și cred că un motiv fundamental pentru care mulți șefi de organizații, care inițial se alăturaseră puciștilor, au trecut înapoi de partea lui Dragnea stă în reacția Parchetului General din aceste zile. Faptul că i-au pus sub acuzare pe șefii Jandarmeriei, faptul că se chinuie înspăimântător să inventeze un dosar penal doamnei Adina Florea propusă pentru șefia DNA, lucrurile astea s-au dezvoltat mult prea devreme și brusc partidul și-a dat seama cine este adevăratul inamic al României. Adevăratul inamic al României rămâne în continuare statul subteran și abuzurile comise în justiție, abuzuri care au distrus clasa politică, capitalul românesc și au eșuat în a combate corupția", a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel