Chirieac, pe cine vede PREMIER: Era în cărți să fie comisar european

În direct la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre moțiunea de cenzură, dar și despre Siegfried Mureșan ca posibil premier al României. 

”Nu cred că va trece moțiunea de cenzură. Sunt tabere în PSD. Nu am nicio îndoială că doamna Firea va merge la rupere, dar, dincolo de asta, am văzut reacția liderilor. Dacă PSD iese de la guvernare acum, are prima șansă să se mai întoarcă înapoi în 2024, pentru că partidul nu își va reveni până în 2020, când au loc alegerile parlamentare. Cinci ani de reconstrucție a partidului cred că ajung pentru recompunerea stângii românești. Dar totuși, există și posibilitatea să dispară partidul ca atare în cinci ani de zile. Este o posibilitate pentru că au apărut alternative”, a precizat Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

Întrebat dacă face referire la PRO România, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Într-un fel, da, dar nu e foarte sigur și cu PRO România în ce direcție o ia. Totuși, sunt doar 5%. Nu e un partid care a câștigat 22%, cum a luat USR-ul. Deci e o distanță.”

Mureșan, în cărți pentru funcția de comisar european

Cu privire la posibilul premier, în cazul în care va pica Guvernul Dăncilă la moțiunea de cenzură, analistul politic spune despre Siegfried Mureșan că e o soluție: ”În privința domnului Siegfried Mureșan, da, e o soluție să pui un premier cu față de plastic, crescut în laborator. El are o caracteristică, e inodor, e incolor, insipid... Eu nu aș exclude posibilitatea ca domnul Siegfried Mureșan să ajungă chiar și prim-ministru. Înțeleg că era în ”pole position” pentru comisar european. Dar poate că, dacă misiunea sa, misiunea dată de popor, nu altceva, este să preia Guvernul, atunci să preia Guvernul. Oricum va fi pe o perioadă scurtă până la prezidențiale. După prezidențiale, am putea să avem un alt președinte care va dori un alt guvern.”, a mai precizat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel