Chirieac, după ieșirea nervoasă a lui George Simion: E genul de politică inventată în 2016! Tiparul este al USR-ului

captură video
captură video

Liderul AUR, George Simion, ar fi agresat un tânăr la Festivalul Micului din București. De la ce a plecat conflictul?

George Simion, președintele AUR, a avut un schimb acid de replici cu un tânăr la festivalul „Micul de Aur“ desfășurat în București. Liderul politic s-a enervat în momentul în care a fost numit „rusofil” și, în replică l-a acuzat pe interlocutorul că nu ar fi român, iar ulterior că ar fi „un român prost”.

„Cum este să fiți rusofil?”, a fost întrebat preşedintele AUR. Simion a răspuns, vizibil iritat: „Ai venit la mine la festival și în loc sa mănânci mici, întrebi prostii. Nu țin cu rușii. A venit un prost la mine să mă întrebe cum e să țin cu rușii”. Înregistrarea video conține și un moment în care Simion pune mâna pe telefon în încercarea de a-l opri să filmeze. „Nu pune mâna pe telefon. Ai pus mâna pe mine”, protestează tânărul, iar George Simion îi răspunde: „Vrei să mai pun o dată?”.

                                                 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat reacția politicianului, candidat la prezidențiale, în direct la România TV:

"Va fi o campanie foarte dură și eu cred că toți candidații ar trebui să-și țină nervii acasă. Asta cu rusofilia trebuie și dovedită. Este acuzația către AUR făcută de la bun început.  Înțeleg că asta cu rusofilia îl deranja și pe domnul George Simion. Faptul că filmezi pe spațiul public e în regulă. Dar poți agresa pe cineva? Este genul de politică pe care a făcut-o inițial USR, patternul este al USR-ului, ei au inventat-o în 2016 în Parlamentul României. Au perfecționat-o... și doamna Clotilde Armand înainte de campania din 2020...

Când au intrat în Parlament în 2020 au folosit exact aceeași metodă. Întrebările astea agresive, repetate, ca și cum am prins un hoț asupra faptei... E un tip de campanie în care legea permite agresarea unui om cu o cameră de luat vederei și folosirea imaginii acelui individ în scopuri comerciale? Că le postezi pe undeva, pe rețele, care la rândul lor folosesc publicitate, au likeuri.... nu-mi dau seama... De-asta spun, din punctul ăsta de vedere campania va fi extrem de dură, mizele sunt uriașe și n-am nicio îndoială că vor fi nenumărate cazuri de acest fel. Acum... de-aici și până la dosar penal...  Poți să dai pliante cu ceaiuri de slăbit care-ți omoară ficatul dar nu poți să dai pliante politice la universitate! Nu înțeleg! E una din multele legi din România pe care nu le înțeleg" a declarat Bogdan Chirieac.

Ce spune Simion

În urmă cu câteva ore, liderul AUR a explicat, într-o postare pe blogul personal, incidentul de la Festivalul „Micul de Aur”. George Simion susține că bărbatul a încercat în repetate rânduri să îl provoace și punctează că nu a fost deloc agresiv.

"Acel domn a încercat în repetate rânduri să mă provoace (unele dintre aceste încercări fiind vizibile și pe filmare), venind cu telefonul în mână și aruncând fel de fel de acuze la adresa mea. Înainte de acest episod, domnul în cauză a încercat în mod insistent, împreună cu prietenii săi #rezist, să vină la masa la care stăteam alături de mai multe persoane, arătând semne obscene și aducând injurii.

Se poate observa, tot pe filmare, faptul că atitudinea mea a fost una relaxată. Chiar stăteam de vorbă cu o persoană în momentul în care acest individ, care a îmbrăcat ulterior haina de victimă, a venit în dreptul meu iarăși să mă întrebe tot felul de prostii și să mă acuze de tot felul de bazaconii.

Legat de presupusa agresiune: în momentul în care l-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez! Sunt foarte mulți martori care pot confirma spusele mele, tehnicile de manipulare folosite de experții în propagandă #rezist nu stau în picioare, nu a existat nicio agresiune, ci doar un grup foarte gălăgios care ne invada spațiul privat, mie, soției mele și prietenilor cu care eram."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel