Chirieac, cea mai grea întrebare după propunerea PSD de premier. ”Este un moment de rușine”

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat pe tema propunerilor partidelor politice pentru funcţia de premier. Astfel, dacă PSD l-a propus pe Remus Pricopie, iar PNL pe Ludovic Orban, USR vine cu varianta Dacian Cioloş. 

"Cioloş este o propunere puternică şi arată că zona USR-PLUS se trezeşte. Acum USR se află în aceeaşi situaţie în care se afla PSD acum un an. Dl Barna are, nu are dosar, e clar, nu e clar, nu e lămurit. Vine cu dl Cioloş care dă şi semne că nu a calculat bine când a plecat la Bruxelles, pentru că ar fi avut şanse mai mari la preşedinţia României, dacă ar fi candidat. E un moment important! Nu e chiar o popularitate ieşită din comun pentru dl Cioloş, dar e o soluţie mai bună decât Ludovic Orban.", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Orban, echivalentul lui Dragnea în PNL

"Din noaptea celor 25 de ordonanţe, dl Ludovic Orban este echivalentul clar în PNL al lui Liviu Dragnea, având defectele lui, dar niciuna dintre calităţi. Liviu Dragnea a câştigat detaşat alegerile, Ludovic Orban, nu. Are de 25 de ori mai multe defecte decât Liviu Dragnea, când noaptea ca hoţii a comis ce a comis. Orban nu e un personaj popular în PNL, să fie clar! Se vede şi iureşul care l-a pus la pământ, 261 de parlamentari din 400 i-au spus 'lasă-ne'. Începe acţiunea de debarcare a încrederii preşedintelui Iohannis, dacă îl va propune pe Orban premier. Mai găseşte în PNL oameni de cea mai bună calitate şi competenţă certă pentru a fi pus prim-ministru", a mai spus analistul. 

Remus Pricopie, semn de întrebare pentru PSD

"Şi de partea cealaltă, faptul că PSD vine cu dl Remus Pricopie ca propunere e un semnal de întrebare. Securitatea bătrână mai pune premieri în România? Nu ştiu ce se întâmplă cu democraţia în partide, probabil trebuie să fie conduse cu o mână forte. Remus Pricopie nu merge. Partidul comunist are şi el oameni, oameni buni. Mai bine îl puneau pe Ponta, dacă voiau. Nu că nu ar fi un om competent dl Pricopie, doar că nu e lămurit aspectul cu Universitatea de Informaţii şi alte lucruri.", a completat Chirieac. 

Blat între PNL şi PSD?

"Mai are cineva îndoieli de blat? Cu toţii avem aceste suspiciuni, iar unii dintre noi, care avem o părere bună despre Marcel Ciolacu, suntem împietriţi. Cum să faci blat cu Orban? Dacă faci cu Iohannis, e altceva, pentru că reprezintă ceva, 67 la sută din electoratul românesc. Dar să faci blat cu Orban te decredibilizează pe tine. Eşti liderul PSD de azi. Asta e o problemă gravă pentru PSD. Dacă ar fi fost candidat la funcţia de premier George Maior, măcar ştiam că partenerul strategic şi-a pus premier. Atunci acceptam! Are experienţă, vine de la Washington, aia e. Dar să ni se dea un intermediar este un moment de ruşine.", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel