Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Cea mai periculoasă manevră legală pe care o poți face în trafic. Titi Aur, explicații: Nu ai dreptul moral să faci asta! (VIDEO)

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Titi Aur a vorbit despre riscul depășirilor în trafic, pe care le consideră cele mai periculoase manevre legale.

 

În cadrul emisiunii „DC Conducem”, prezentată de Florin Răvdan, Titi Aur a analizat videoclipul unei depășiri periculoase. Multiplul campion naţional la raliuri a explicat motivele pentru care depășirile nu își au rostul, adesea, în trafic.

Potrivit acestuia, în urma depășirilor, un șofer nu reușește să câștige timp suficient, în cazul unei întârzieri. În plus, acesta supune participanții la trafic unui risc care poate crea tragedii.

Totodată, Titi Aur susține că acțiunile șoferilor, prin care încearcă să se încadreze la limită, denotă iresponsabilitate, întrucât  "n-ai dreptul nici legal, dar nici moral să faci asta”.

Titi Aur: Cât credeți că poate câștiga un șofer care face o astfel de manevră?

„Sunt acele situații limită, „near miss-uri” de acestea, ale unor evenimente dramatice care erau să se întâmple, dar nu s-au întâmplat. Vedem asumare de risc, dar nu înțelegi de ce, pentru că după mașina asta nu mai venea nimeni, dar și dacă ar fi venit coloană, ce conta? Cât credeți că poate câștiga un șofer care face o astfel de manevră? Poate să ajungă un pic mai în față, poate să fie cu 20 de secunde mai în față. Vorbesc doar despre această manevră, pentru că, dacă o faci repetat, da, poți să câștigi câteva minute, fiind într-un risc permanent.

Vedeți că aici a fost, într-adevăr, la limită, dar nu chiar atât încât să fie spectaculos, adică cu frânat, cu ieșit în decor, cu ieșit prin postament. Dar este din nou acea depășire asumată ca fiind un gest banal, pe care îl fac toată ziua, că nu contează. După cum am vorbit chiar în emisiunile trecute, depășirea este cea mai periculoasă manevră legală pe care poți să o faci și pe care un șofer nu o face o dată în viață sau o dată la un drum, ci de multe ori și e normal, pentru că întâlnești mașini în fața ta. Dar nu ai dreptul, moral vorbind, să faci asta. N-ai dreptul nici legal, dar nici moral să faci asta, să fii la limită”, a explicat Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel