Ce spune Olteanu despre nivelul salariului minim decent în România

olteanu
olteanu

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, invitat duminică în emisiunea Km 0 de la Digi 24, a precizat care sunt prioritățile țării în 2014, dar și cât ar trebui, în opinia sa, să fie salariul minim decent în România.

Întrebat care sunt prioritățile României în anul care va urma, fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a răspuns concis: "Atragerea de fonduri europene, finalizarea conturării priorităților de infrastructură și încadrarea în angajamentele cu Fondul".

De asemenea, viceguvernatorul BNR a fost solicitat să precizeze și care ar trebui, în opinia sa, să fie salariul minim decent în România.

"Salariul minim decent este de atât cât produci, dar nevoile minime decente ale unei familii sunt peste salariul minim din acest moment", a explicat Bogdan Olteanu.

Fost membru al PNL, Bogdan Olteanu a deținut funcția de președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României între 2006 și 2008, iar în luna octombrie a anului a fost numit viceguvernator al Băncii Naționale a României.

În prezent, salariul minim brut în România, este de 800 de lei, urmând ca din ianuarie 2014, acesta să crească la 850 de lei, potrivit Ministerului Muncii,. O nouă majorare,  cu încă 50 de lei, se va aplica din luna iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel