Câte ouă consumă românii de Paşti

Românii consumă mai multe ouă într-un an decât germanii. De Paşti, se estimează că românii vor consuma mai mult de 60 milioane de ouă.

Ouă roşii pe masa de Sfintele Paşti reprezintă un simbol recunoscut al creştinătăţii. Pe lângă cozonaci, carne de miel, stufat şi alte bunătăţuri. Ouă vopsite, ouă încrustate, încondeiate cu diverse modele, conform tradiţiei zonei unde acestea sunt pregătite. Artizanal, desigur. Cei mai mulţi dintre români preferă să vopsească acasă ouăle, puţini fiind cei care aleg varianta să cumpere "de-a gata", ouă vopsite deja.

Românii şi germanii, mai puţin de un ou pe zi

Conform estimărilor Ministerului Alimentelor şi Agriculturii din Germania, cetăţenii celei mai mari şi mai puternice ţări din Uniunea Europeană consumă 233 ouă pe an. Adică mai pţin de un ou pe zi. Din datele puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Statistică, românii ingurgitează ceva mai multe ouă decât germanii. Adica 267 ouă pe an.

De Paşti, ouăle au mare căutare

Se estimează că, de Paşti, în România se consumă peste 60 milioane de oua! Adica mai mult de trei ouă de om. Este adevărat că sunt trei zile de Paşti, ceea ce ar însemna doar un ou pe zi. Interesant ar fi câte ouă mînâncă efectiv românii şi câte se aruncă.

Tot ca o curiozitate, conform e.ON, fierberea şi vopsirea ouălelor de Paşti necesită trei zile de energie solară. Potrivit Transelectrica, în România sunt instalate panouri fotovoltaice cu o putere totală de 1.360 MW.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel