Casa Regală a României. Fântâna principală de pe terasa Castelului Peleş, restaurată - foto

Castelul Peleș
Castelul Peleș

Fântâna principală de pe terasa mare a Castelului Peleş a fost redată în folosinţă, joi, la împlinirea a 144 de ani de la punerea pietrei de temelie a impozantului edificiu.

'Fântâna principală, cea mai mare dintre cele 16 existente în grădina castelului, a fost reabilitată printr-un proces de refacere a sistemului de instalaţii de apă şi jet, cât şi prin intervenţii de infrastructură pentru refacerea estetică şi funcţională a construcţiei. Lucrările au durat două luni', informează un comunicat postat pe site-ul www.romaniaregala.ro.

Potrivit sursei citate, pentru reîntregirea monumentului istoric şi terasele acestuia, prin restaurarea fântânii centrale, compania Veolia România a sprijinit Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş. Conform site-ului familiaregala.ro, Domeniul Regal Sinaia construit de Regele Carol I a luat fiinţă prin cumpărarea cu fonduri personale de către Regele Carol I a unui teren din apropierea Mănăstirii Sinaia. Toate cheltuielile, sub stricta supraveghere a Regelui Carol I, au fost achitate din fondurile sale personale.

După decesul lui Carol I, castelul a fost transmis Regelui Ferdinand, care l-a lăsat moştenire directă Regelui Mihai. Memorandumul privind retrocedarea Castelelor Peleş şi Pelişor către Regele Mihai a fost aprobat pe 20 februarie 2007 de Guvernul României. În prezent, clădirea se află în proprietatea Familiei Regale a României şi adăposteşte Muzeul Naţional Peleş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel