Casa Regală a României. Fântâna principală de pe terasa Castelului Peleş, restaurată - foto

Castelul Peleș
Castelul Peleș

Fântâna principală de pe terasa mare a Castelului Peleş a fost redată în folosinţă, joi, la împlinirea a 144 de ani de la punerea pietrei de temelie a impozantului edificiu.

'Fântâna principală, cea mai mare dintre cele 16 existente în grădina castelului, a fost reabilitată printr-un proces de refacere a sistemului de instalaţii de apă şi jet, cât şi prin intervenţii de infrastructură pentru refacerea estetică şi funcţională a construcţiei. Lucrările au durat două luni', informează un comunicat postat pe site-ul www.romaniaregala.ro.

Potrivit sursei citate, pentru reîntregirea monumentului istoric şi terasele acestuia, prin restaurarea fântânii centrale, compania Veolia România a sprijinit Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş. Conform site-ului familiaregala.ro, Domeniul Regal Sinaia construit de Regele Carol I a luat fiinţă prin cumpărarea cu fonduri personale de către Regele Carol I a unui teren din apropierea Mănăstirii Sinaia. Toate cheltuielile, sub stricta supraveghere a Regelui Carol I, au fost achitate din fondurile sale personale.

După decesul lui Carol I, castelul a fost transmis Regelui Ferdinand, care l-a lăsat moştenire directă Regelui Mihai. Memorandumul privind retrocedarea Castelelor Peleş şi Pelişor către Regele Mihai a fost aprobat pe 20 februarie 2007 de Guvernul României. În prezent, clădirea se află în proprietatea Familiei Regale a României şi adăposteşte Muzeul Naţional Peleş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel