Câciu continuă auditul început de Nazare la Trezorerie

Facebook Adrian Câciu / Arhiva Foto
Facebook Adrian Câciu / Arhiva Foto

Alexandru Nazare, ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Cîţu până în vară, l-a întrebat pe Adrian Câciu, propunerea PSD pentru portofoliul de la Finanţe, dacă va continua auditul de performanţă început la Trezorerie. 

"Eu nu cunosc ceea ce este în derulare, evident, dar am tot interesul să ştiu şi să evaluez cât mai rapid. În paralel cu ceea ce trebuie să ştiu şi să evaluez cât mai rapid din perspectiva sistemului, iar o prioritate va fi eficientizarea dacă nu este încă eficient (n.r. ministerul), priorităţile sunt cele cerute de realităţi: rectificarea bugetară şi PNRR. 

Din punctul meu de vedere, îmi pare rău că suntem în situaţia în care să nu fi avut acum acei bani de avans în cont, în contextul în care a fost o muncă susţinută ca acest PNRR să fie adoptat. Problema noastră este că a rămas să livrăm, adică să încasăm avansul, să îndeplinim milestone-urile până la 31 decembrie, iar ceea ce ţine de Finanţe va fi făcut. Pe partea cealaltă, trebuie să demarăm fluxurile financiare, avem câteva HG-uri care trebuie făcute, astfel încât PNRR-ul să intre în implementare", a răspuns Adrian Câciu, cu privire la auditul de la Trezorerie. 

Acesta a mai susţinut că ”situaţia macroeconomică, deşi pare bună, se confruntă cu o presiune extrem de puternică, toţi indicatorii sunt într-un mare risc”.

Alexandru Nazare anunţase, când a fost demis de premierul Florin Cîţu, că a început un audit la Trezorerie şi că datele urmau să vină. 

”Poate sunt puțin controversat în această poziție, după ce în ultimii doi ani am ales să-mi exprim opiniile în spațiul public.” spus Adrian Câciu, în prezentarea sa. El a punctat că acum va trebui ”să și livrăm”, punctând două elemente urgente: rectificarea bugetară și elaborarea actelor pentru încasarea avansului din PNRR. ”Sunt primele lucruri pe care trebuie să le facem, din prima zi” a spus Adrian Câciu, amintind că trebuie pregătit și bugetul pentru anul viitor. Conform acestuia, rectificarea bugetară va fi făcută vineri. 

Adrian Câciu a primit aviz pozitiv în Comisia pentru buget, finanțe și bănci/ Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. 

Guvernul condus de Nicolae Ciucă urmează să fie votat în Parlament joi, 25 noiembrie 2021. Şedinţa camerelor reunite începe de la ora 10:00. 

VEZI ŞI AUDIERI miniștri Guvern Ciucă, în Parlament, 24 noiembrie 2021. - LIVE TEXT ŞI VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel