Buzele pline și ochii mari sunt mai atragători. Explicația specialiștilor pentru etalonul de frumusețe

foto Pixabay
foto Pixabay

Oamenii tind să fie atrași de buzele pline și ochii mari, mai ales dacă acestea sunt caracteristici aparținând unei femei. Un expert în psihologie evolutivă explică motivul din spatele atracției. 

Moda operațiilor estetice a format în ultimele 2 decenii preferințele femeilor, dar și pe cele ale bărbaților, pentru buzele mai pline și ochii mari și luminoși. Expertul Marisa Coen a argumentat în eseul său pentru „Știința Relațiilor” că buzele mai pline, după cum sugerează psihologia evolutivă, sunt preferate deoarece reprezintă un potențial de împerechere mai mare, conform Image

Trăsăturile faciale sunt un barometru al atractivității. O mare parte a studiilor despre atractivitate se axează pe simetria chipului, când trăsăturile unui chip sunt perfect aliniate și fiecare parte se oglindește în cealaltă. Principiile psihologiei evolutive spun că atracția interumană se bazează pe 3 aspecte: simetrie, aspectul normal, denumit în literatura de specialitate „averageness” și trăsăturile dimorfe ale fiecărei persoane. Ultimul aspect se referă la trăsăturile fizice care diferă între cele 2 sexe. Având în vedere aceste aspecte, bărbații preferă femeile cu ochi mari, nas și bărbie mici, pomeți sculptați și buze proeminente”, a declarat Coen.

Aceasta explică că trăsăturile sunt atractive dintr-un motiv: ne amintesc de bebeluși. Caracteristicile ce țin de neotenie se referă la retenția unor aparențe juvenile al persoanele care au atins maturitatea fizică. 

Câștigătorul premiului Nobel, etologul Konrad Lorenz, a introdus conceptul conform căruia trăsăturile asemănătoare bebelușilor vor activa dorința înnăscută de a avea grijă de persoana respectivă”, a mai spus Coen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel