Bogdan Mihai Radu, pictorul român decorat de Iohannis care i-a cucerit pe britanici. Ce regret are artistul: "Familia s-a opus"

Sursa foto: Spectacola / Instagram bogdanmihairadu
Sursa foto: Spectacola / Instagram bogdanmihairadu

Echipa Spectacola a fost prezentă la Londra, Regatul Unit, unde l-a cunoscut mai bine pe artistul care aduce cinste României.

Bogdan Mihai Radu are 44 de ani. El s-a născut la Sibiu, dar a crescut în orașul Tălmaciu, făcând parte din tabloul naturii  caracteristic Transilvaniei. Trecând prin momente dificile, confruntat cu reale probleme de viață, Mihai a reușit să parcurgă câteva dintre cele mai crunte obstacole ale vieții. 

El spune că talentul artistic l-a însoțit încă din copilărie, iar barierele care s-au ivit de-a lungul timpului nu au reprezentat decât trepte către evoluția sa personală și artistică.

La o vârstă timpurie s-a confruntat cu paralizie, și nu doar o dată. Când picioarele nu îi mai răspundeau, și-a folosit doar mâinile, iar când acestea l-au abandonat și ele, la nici 30 de ani, și-a folosit doar buzele pentru a crea artă de pe patul de spital. 

După doi ani de chin și tablouri peste tablouri pictate doar cu gura, la insistențele apropiaților săi, a participat la Oxford International Art Fair, în 2018, acolo unde a avut să cucerească ochii și aprecierea colegilor artiști de pretutindeni, dar și a criticilor internaționali, primind locul întâi.

În același an, artistul sibian, după ce a „cucerit Vestul”, și-a îndreptat privirea către Est, acolo unde avea să stea lângă Dalai Lama, la Tokyo International Art Fair, în 2018. 

Mulți ar putea spune că anul 2018 a reprezentat pentru Bogdan Mihai Radu momentul în care avea să îi fie recunoscut, cu adevărat, talentul. Ulterior acestui an, el s-a stabilit la Londra, iar proiectele și expozițiile începuseră să curgă, dovedind în acest fel ce a însemnat efortul depus de-a lungul timpului.

A fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C - „Artele plastice”, pentru faptele sale artistice.

Observând numele tot mai răsunător al acestuia prin presa românească, dar și cea internațională, echipa Spectacola a fost prezentă la Londra, Regatul Unit, pentru a afla mai multe despre artistul român care aduce merite, poate chiar și fără să vrea, României.

Citește mai departe pe spectacola.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel