Boc îşi dă cu părerea despre ONU

România susţine o mai bună reprezentare a ţărilor din Estul Europei într-o viitoare formulă extinsă a Consiliului de Securitate al ONU, precum şi creşterea numărului de membri ai Consiliului, astfel încât noua structură să reflecte contextul politic actual, a afirmat, la New York, premierul Emil Boc.

El s-a întâlnit, joi seara, cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Joseph Deiss, şi a prezentat punctul de vedere al României cu privire la reforma Consiliului de Securitate al ONU. "România susţine o mai bună reprezentare a ţărilor din Estul Europei într-o viitoare formulă extinsă a Consiliului de Securitate al ONU" , a declarat premierul Emil Boc, citat într-un comunicat al Guvernului. El s-a referit la necesitatea unei abordări constructive şi pragmatice în ceea ce priveşte creşterea numărului de membri ai Consiliului de Securitate al ONU, astfel încât noua structură să reflecte contextul politic actual, având însă în vedere şi aspectele legate de eficienţa Consiliului, îmbunătăţirea mijloacelor de acţiune şi transparenţă.

"Pe lângă obiectivele de creştere economică durabilă, acţiunea împotriva schimbărilor climatice şi siguranţa alimentară, România consideră la fel de importante reconstrucţia şi consolidarea păcii în zonele afectate de conflicte, promovarea drepturilor omului şi a democraţiei şi chestiunile legate de neproliferare şi dezafectarea armelor de distrugere în masă", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ca ţară membră a Uniunii Europene, România va sprijini implementarea mandatului Uniunii Europene la Adunare Generală a ONU, în forma adoptată la Consiliul European din iunie 2010, susţinând o poziţie puternică a UE în cadrul ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel