Boc: Absorţia fondurilor europene prin asigurarea cofinanţării, o prioritate în 2011

euro
euro

Premierul Emil Boc a declarat la finalul consultărilor de la Cotroceni, că Guvernul va acorda, în procesul de elaborare a legii bugetului de stat, „o prioritate majoră“ absorbţiei fondurilor europene prin asigurarea cofinanţării, în cadrul bugetului, a sumelor necesare pentru infrastructură.

"În cadrul elaborării legii bugetului de stat vom acorda prioritate majoră absorbţiei fondurilor europene prin asigurarea cofinanţării, în cadrul bugetului, a banilor necesari pentru infrastructură", a spus el.

Premierul a reamintit că, în cadrul negocierilor cu FMI, BM şi CE, "s-a obţinut ca banii pentru investiţii să fie aduşi în primele două trimestre".

"Asta înseamnă că România are o şansă în plus de creştere economică, o şansă suplimentară de a putea utiliza banii pentru infrastructură, cu condiţia să nu facem niciun pas înapoi în ceea ce priveşte celelalte reforme structurale şi respectarea angajamentelor cu privire la deficit, la salarizare şi a celorlalte angajamente", a spus Boc.

El a explicat că, din perspectiva PDL, adoptarea legii bugetului de stat pe 2011 constituie o prioritate.

Boc a arătat că de această lege depind, pe de o parte, "şi ieşirea din criza economică şi asigurarea creşterii economice în 2011, dar şi, pe de altă parte, "bugetele administraţiilor locale de toate culorile politice, astfel încât, până la sfârşitul anului, acestea să poată fi în măsură să treacă la adoptarea bugeteor locale în vederea adoptării lor de către consiliile locale şi judeţene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel