Bilanț trist: O localitate din România, fără nou-născuți, din 1989

comuna_gogosu
comuna_gogosu

Situație dramatică într-o localitate din România: de peste două decenii nu s-a mai înregistrat nicio naștere, media de vârstă a localității fiind de peste 60 de ani.

În comuna Gogoșu, din județul Dolj, ultimul copil care a venit pe lume a fost înregistrat la Primărie în 1989, iar zilele în care glasurile de copii animau ulițele localității au rămas doar în amintiri, scrie Digi 24.

„Este din ce în ce mai îmbătrânită populația, toţi tinerii care s-au ridicat după Revoluţie au plecat către oraşe”, a explicat primarul comunei Gogoșu, Cristian Bărăgan.

Doar bătrânii au mai rămas în localitatea care, în urmă cu aproape un sfert de secol, număra aproximativ 3.600 de familii și în care singura pată de culoare este școala în care învață câțiva copii veniți din alte localități.
„Pe vremea mea erau mulţi, din ce ştiu eu de la tata, că era secretar la Primărie, erau 3600 de familii”, subliniază un localnic. Adică de cinci ori mai mulţi locuitori decât în prezent. Şcoala este singura pată de culoare din comună. Aici, câţiva copii mai animează locul, dar ei sunt veniţi din alte localităţi.
Din păcate, Doljul se află printre judeţele cu cel mai mare grad de îmbătrânire a populaţiei, iar situația în zonă, privind evoluția demografică, nu se va îmbunătăți, întrucât potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2050, populaţia judeţului va fi cu aproape 300.000 de locuitori mai mică decât în prezent.

„Populaţia judeţului Dolj este într-un declin major, începând cu 1992, are un spor natural negativ de minus 2800 de persoane în fiecare an”, a declarat și Mariana Tănase, directorul Direcţiei de Statistică Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel