BCR şi-ar putea schimba conducerea

dominic-bruynseels
dominic-bruynseels

Surse din domeniul bancar au declarat că Dominic Bruynseels, actualul președinte executiv al BCR, va fi înlocuit de  Tomas Spurny, actualul CEO al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, şi fost director al fondului de investiţii PPF, informează Mediafax.

Mandatul lui Dominic Bruynseels ar fi trebuit să se încheie la mijlocul acestui an, el preluând funcția de președinte executiv al BCR la 1 iulie 2008.

Anunțul privind numirea noul președinte executiv al BCR este așteptat săptămâna aceasta din partea lui Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care deţine BCR. Sursele bancare susțin că Treichl va sosi la București pentru noua numire.

Cel care va deveni noul CEO al BCR, Tomas Spurny, şi-a început cariera în banking la Manufacturers Hanover Trust (New York) şi a lucrat ulterior la European American Bank (New York).

Între 1994 şi 1999 a activat ca asociat la McKinsey & Company Inc, cu atribuţii pe consultanţă pe servicii financiare pentru clienţii din întreaga lume, după care a intrat în sistemul bancar din Cehia.

Tomas Spurny a fost timp de cinci ani preşedinte executiv al Vseobecna Uverova Banka, subsidiara Intesa din Slovacia.

În 2007, Spurny este numit director general şi preşedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se află la conducerea CIB Bank Ungaria.

În vârstă de 46 de ani și cu dublă naţionalitate, cehă şi americană, Tomas Spurny s-a ocupat și de restructurarea şi privatizarea celei de-a doua bănci ca mărime din Cehia, preluată de Societe Generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel