Barna: Alianţa USR PLUS vrea să guverneze pentru a face reforme, nu pentru a fi prezenţi în poză

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat duminică, la Iaşi, că Alianţa USR PLUS îşi doreşte să guverneze pentru a face reforme, nu pentru "poză".

Barna a spus că a purtat discuţii cu premierul desemnat, Ludovic Orban, în cadrul cărora acesta a fost deschis la propunerile USR privind alegerea primarilor din două tururi, recursul compensatoriu, fără penali în funcţii publice şi desemnarea comisarului european.

"Am avut ieri o întâlnire şi discuţii cu delegaţia PNL şi cu premierul desemnat, în care am prezentat elementele şi obiectivele pe care USR le vede a fi soluţionate în Parlament acum, tocmai ca un mesaj că există majoritate. (...) Premierul a fost deschis la aceste obiective. O să vedem luni şi marţi dacă vom reuşi şi premierul s-a angajat să depună toate diligenţele să pună pe ordinea de zi şi fără penali în funcţii publice, şi primari în două tururi, prin decizia liderilor grupurilor parlamentare, astfel încât să ajungem la vot. Eu sunt optimist că în cazul iniţiativei fără penali în funcţiile publice, tocmai pentru că e campanie electorală, va fi greu, mai ales pentru PSD, să voteze împotrivă, atunci ar fi încă o dată evident că este un partid care vrea să protejeze condamnaţii", a susţinut liderul USR.

El a precizat că marţi după-amiază va avea o nouă întâlnire cu premierul desemnat.

"Suntem în discuţii pe modalitatea de susţinere a Cabinetului minoritar care trebuie să aibă ca obiectiv să ajungem cât mai repede la anticipate. Asta a spus şi preşedintele în mesajul său că numeşte un Guvern de tranziţie. Nu vreau să repetăm ca ţară aceeaşi greşeală pe care România a mai făcut-o deja de trei ori. Adică PSD guvernează trei ani, pleacă şi vine un Guvern care repară lucrurile, devine nepopular şi apoi se întoarce PSD. Jocul acesta politicianist în care găsim soluţii cu majorităţi de cârpeală doar pentru un lucru sau altul pentru a da vânt în pânze PSD şi a le da timp să se pună pe picioare şi a ne trezi la anul cu o guvernare PSD este un lucru pe care nu-l susţinem", a declarat liderul USR.

El a adăugat că, atât timp nu există o majoritate prin care să se facă reforme, "nu există nicio justificare morală şi logică, tocmai ar fi oportunism să intri într-o guvernare despre care ştii precis că n-are niciun suport parlamentar. (...) Alianţa USR PLUS vrea să guverneze pentru a face reforme, nu pentru a fi prezenţi în poză", a spus Dan Barna. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel