Băluță: Șoseaua Berceni, parcare Piața Sudului, lărgire strada Luică-proiecte mari de infrastructură în sectorul 4

La finalizarea pasajului de la Piața Sudului BIG Berceni, l-am întrebat pe primarul sectorului 4, Daniel Băluță, de ce a durat patru ani această construcție.

”În primul rând, vă spun că sunt extrem de bucuros că s-a rezolvat una din cele mai grave probleme de trafic din sector, a spus primarul Daniel Băluță. Au fost dificultăți îngrozitoare și vreau să mulțumesc primarului general pentru solidaritatea dovedită, pentru modul în care au fost depășite dificultățile. Au fost, în principal, trei problemede depășit. În primul au fost probleme cu proiectarea, realizată acum mai bine de patru ani: calculele făcute difereau de realitatea din teren. Ca în multe alte proiecte, firmele care au lucrat aici s-au confruntat și cu lipsa de personal calificat: nu au găsit muncitori bine pregătiți, nici ingineri. Nu în ultimul rând, achizițiile publice sunt greoaie și întârzie mult finalizarea oricărui proiect”, a explicat primarul Băluță.

A fost o strategie a primarului general interimar, Răzvan Sava, care nu a dorit să finalizeze un proiect început pe vrema lui Oprescu?

”Nu, cred că el avea interesul să termine pasajul în timpul mandatului său, fiind candidat la primăria de sector. Însă, nu a dovedit abilitățile necesare, n-a știut să gestioneze relația cu constructorul, mai ales problema cheltuielilor indirecte. Până la urmă, soluția cea mai bună la care s-a ajuns a fost soluționarea în Justiție. Este meritul dnei primar general Firea că a reușit să depășească acest obstacol, a modului în care a gestionat relația cu constructorul”.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, anunță că mari proiecte de infrastructură vor fi începute în următoarele săptămâni.

”Vom demara câteva proiecte mari de investiții în sector, a spus Băluță. Parcarea parter plus 2, de tip park and ride, de la Piața Sudului va permite celor care vin cu mașina în oraș să evite aglomerația, folosind  metroul. Termenul de execuție este de 12 luni de la începerea lucrărilor. În scurt timp vom demara procedurile pentru lărgirea Șoselei Berceni de la două la patru benzi, ca și a străzii Turnu Măgurele și a străzii Caporal Luică, termenul de finalizare fiind de 18 luni. Astfel, vom închide cel de-al doilea inel în zona de sud a Capitalei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel