Balsam natural de păr, preparat acasă: tratează vârfurile despicate, înmoaie și hidratează

Balsam natural de păr, preparat acasă - tratează vârfurile despicate, înmoaie și hidratează. Sursa - Pexels
Balsam natural de păr, preparat acasă - tratează vârfurile despicate, înmoaie și hidratează. Sursa - Pexels

Fă-ți părul să strălucească cu ajutorul uleiurilor de cocos și migdale, al uleiurilor esențiale și al semințelor de in. Iată rețeta unui balsam natural de păr, care poate preveni vârfurile despicate, înmoaie și hidratează podoaba capilară.

De câte ori ne-am spălat părul cu un șampon delicat și natural, însă părul este greu de pieptănat, tinde să facă noduri și să se rupă? 

În aceste cazuri, este necesar să se recurgă la produse care au o acțiune emolientă, pentru a rezolva această problemă. Se recomandă folosirea unui balsam imediat după spălarea părului, dată, mai ales dacă supunem părul la tratamente chimice, vopsit, decolorat sau dacă folosim fixative, spume și alte produse agresive. 

Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul

Dacă observăm că părul nostru este uscat și cu vârfuri despicate, putem face acasă un balsam de catifelare, care poate vindeca firul.

Ingrediente pentru o doză de produs:

 

semințe de in - 40 grame,

ulei de cocos - 1 lingură,

ulei de migdale dulci -1 lingura,

ulei esențial de rozmarin - 5 picături,

ulei esențial de lămâie - 5 picături.

o lingură de lemn, un bol de sticlă, cratiță și sită mică.

Cum se prepară balsamu pentru păr

 

Într-o cratiță plină cu apă se pun semințele de in și se lasă câteva minute la macerat pentru a le hidrata. Aprinde aragazul și fierbeți apa cu semințele de in, circa 6-7 minute.

Folosind o sită deasă, strecoară semințele de in. Pun gelul format într-un vas de sticlă și adaugă mierea, uleiul de cocos și uleiul de migdale dulci. Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn până obții un amestec omogen. Adaugă și uleiurile esențiale de lămâie și rozmarin. Rețeta ta de balsam de păr este gata.

Amestecă ulei de cocos cu miere și avocado. Aplică masca pe păr și bucură-te de rezultat: un truc secret cu efect imediat

 

Cum se depozitează balsamul

Balsamul de păr trebuie preparat și utilizat pe loc. Prezenta gelului de in va face ca produsul să reziste câteva zile, apoi se va deteriora. Dacă ți-a mai rămas ceva balsam, îți recomandăm să-l păstrezi într-un borcan de sticlă cu capac în frigider. În trei zile, folosește-l din nou.

Cum să obții un bronz auriu perfect și de durată: încearcă acest remediu parfumat și natural al bunicii

Dacă, odată cu deschiderea sticlei, simți un miros urât, înseamnă că produsul s-a contaminat și nu mai poate fi folosit. Cantitățile indicate în rețetă sunt pentru o doză, dar bineînțeles că depinde foarte mult de lungimea părului și de cantitatea pe care o folosești, în mod normal, ca balsam.

Amestecă suc de lămâie cu două linguri de miere și aplică pe față: punctele negre vor dispărea fără urmă

Acest balsam de păr poate fi folosit în două moduri: se poate aplica o doza mică doar pe vârfuri sau cel mult pe lungime părului curat. Lăsați-l să acționeze câteva minute și apoi clătiți bine pentru a îndepărta orice reziduu de produs. Puteți repeta acest mod de utilizare de fiecare dată când vă spălați părul.

Ai părul fin și fragil? Îi poți reda puterea și volumul cu două măști, făcute în bucătărie

De asemenea, puteți folosi balsamul ca o mască înainte de a vă spăla părul. În acest caz, vă sfătuim să distribuiți produsul uniform pe scalp și pe toată lungimea părului și să-l lăsați să acționeze o jumătate de oră. Apoi continuați cu spălarea normală. Puteți utiliza balsamul de păr ca mască o dată pe săptămână.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel