COD GALBEN  Avertizare METEO: vânt puternic și restricții de circulație

Avertizare METEO pentru zona Dobrogei unde bate vântul cu viteze semnificative, iar traficul între câteva localități este restricționat.

COD GALBEN

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi dimineaţa o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona Dobrogei, valabilă până la ora 8:00. Potrivit ANM, în judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze între 55 şi 75 km/h, în special pe litoral şi în deltă.

Restricții de trafic 

Circulaţia rutieră a fost restricţionată pentru autovehiculele de mare tonaj în judeţul Constanţa, pe DN 38, între localităţile Agigea şi Negru Vodă (Vamă) şi pe DN 2A, între Hârşova şi Ovidiu, din cauza viscolului, informează joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pe aceste sectoare drum s-a instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone din cauza ninsorii viscolite ce provoacă o vizibilitate extrem de redusă participanţilor la trafic.

Măsura a fost instituită preventiv pentru a nu se produce accidente rutiere grave sau blocarea traficului de către autovehiculele de mare tonaj, susţin reprezentanţii CNAIR. 'Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate', precizează CNAIR în comunicatul transmis Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel