Autostrada Bacău - Brașov. Parlamentarii, proiect de lege pentru construcție

Autostradă
Autostradă

Parlamentarii PNL de Bacău, deputaţii Tudoriţa Lungu şi Ionel Palăr şi senatorul Daniel Fenechiu, au primit din partea Biroului Politic Judeţean al PNL Bacău mandat să iniţieze un proiect de lege pentru construcţia autostrăzii Bacău-Braşov.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de PNL Bacău, după ce au iniţiat şi au susţinut legea pentru construcţia "Autostrăzii Unirii" Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, parlamentarii băcăuani sunt decişi să militeze şi pentru cea de a doua variantă "care poate scoate judeţul Bacău şi întreaga Regiune Nord-Est din izolare şi care poate duce la dezvoltarea zonei".

"În iunie 2015, la iniţiativa PNL Bacău, a fost semnată "Rezoluţie pentru Moldova", în care, alături de toţi preşedinţii liberali din cele şase judeţe ale regiunii, ne-am declarat intenţia clară de a forţa orice Guvern, indiferent de culoarea lui politică, să ţină seama de nevoile Moldovei istorice şi să gândească strategii şi proiecte pentru atragerea fondurilor necesare dezvoltării. Principalul punct din "Rezoluţia pentru Moldova" viza tocmai construcţia celor două autostrăzi, pentru că toată lumea este conştientă că, fără autostradă, economia din regiune este necompetitivă, nu se poate dezvolta turismul, iar forţa de muncă migrează. De aceea, după Iaşi - Târgu Mureş, care s-a transformat în lege, următorul pas este Bacău - Braşov. Este o decizie pe care am luat-o în forurile politice ale PNL Bacău şi care are sprijinul filialei. Susţinem orice fel de demers, ceea ce ne interesează este să avem autostrăzi, dacă se poate, realizate în acelaşi timp", a precizat Ionel Palăr, preşedintele PNL Bacău", se arată în comunicatul citat.

Parlamentarii băcăuani şi-au manifestat speranţa că demersul lor va fi susţinut de toţi senatorii şi deputaţii din Regiunea Nord-Est, indiferent de culoarea lor politică şi au amintit faptul că parlamentarii PSD de Bacău nu au votat pentru legea privind construcţia autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, adoptată săptămâna trecută în Camera Deputaţilor.

"Parlamentarii PSD de Bacău nu au votat în favoarea acestei legi, semn că nu doresc dezvoltarea Regiunii Nord-Est şi bunăstare pentru locuitorii judeţului Bacău, pe care îi reprezintă în Parlament", se mai arată în comunicatul transmis de PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel