Atenție la rețelele de socializare! Peste 5000 de persoane, investigate de poliție

retele-de-socializare
retele-de-socializare

Numărul infracțiunilor comise prin intermediul rețelelor de socializare a crescut semnificativ în ultimii ani. Prin intermediul internetului și în special al rețelelor sociale, abuzurile au cunoscut o nouă formă de propagare.

Anul trecut cifra celor care au raportat abuzuri realizate prin rețele sociale a urcat la 4908, în cadrul acestor raportări ca portaluri de propagare fiind menționate Faceebook și Twitter.

În rândul mesajelor ofensatoare transmise prin intermediul rețelelor sociale se numără și amenințări de abuzuri sexuale, de cele mai multe ori victimele acestora fiind persoanele de sex feminin. Rasismul se numară printre alte tipuri de abuzuri manifestate online, cât și escrocheria sau înșelătoria sub formă de fraudă bancară.

Pe de altă parte rețelele sociale au fost folosite pe parcursul anilor de către Poliție pentru a primi detalii sau pentru a identifica în mod direct făptașul unei crime. Au existat numeroase cazuri în care hoții au postat pe propriile conturi de Facebook imagini cu bunurile sustrase, prinderea acestor fiind după aceea o formalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel