Criminal în serie: Asistentul medical care provoca pacienților infarct miocardic, responsabil pentru 91 de decese

Niels Hogel, criminal în serie. Sursa Foto Youtube.
Niels Hogel, criminal în serie. Sursa Foto Youtube.

Povestea unui bărbat care după ani de zile a descoperit că a fost victima unuia dintre cei mai răi ucigași în serie din țară, un asistent medical care a provocat infarct miocardic pacienților pentru a-i salva și a-și crea o figură de erou, face furori în Germania.

Ani de zile a crezut că cel pe care îl credea a fi un prieten de-al său, care de altfel îi salvase viața după un accident grav, era în schimb omul care încercase să-l omoare, unul dintre cei mai răi criminali în serie din istoria Germaniei.

Este povestea lui Matthias Corssen, care a șocat țara, și care a apărut după ce victima tentativei de omor a decis să povestească întâmplarea în mass-media, potrivit Europa Today.

Pe 21 iunie 2004, la vârsta de 29 de ani, Corssen a fost victima unui accident rutier când o dubă de livrare de pizza din Ganderkesee, Saxonia Inferioară, i-a lovit mașina.

Inițial, în afară de dureri severe și unele răni, el părea să fie în stare bună, dar când a sosit ambulanța a intrat în stop cardiac. A fost intubat imediat și dus la spital cu elicopterul, iar acolo a fost resuscitat de un asistent medical pe nume Niels Hogel, care ulterior i-a devenit și prieten.

Recuperarea în urma accidentului a fost însă mai grea decât se aștepta și bărbatul a început să aibă tulburări motorii, a pierdut controlul brațului drept și dificultăți de concentrare.

Presupusul său prieten și salvator a intrat și el la scurt timp în necazuri, acuzat că a provocat moartea unui bolnav de cancer internat la spitalul în care lucra

După recuperare, pentru a-i mulțumi că l-a salvat, Matthias Corssen l-a găzduit pe Niels Hogel acasă la el, însă pentru scurt timp deoarece Niels avea probleme cu consumul de alcool. 

Abia ani mai târziu a descoperit cine era cu adevărat omul care l-a reînviat din accident: unul dintre cei mai răi ucigași în serie din istoria Germaniei, persoana care încercase să-l omoare și pe el.

Procesul, care a început sub acuzația de a provoca moartea pacientului cu cancer, s-a încheiat ani mai târziu cu descoperirea că Hogel, în vârstă de 45 de ani, a fost responsabil pentru cel puțin 91 de decese.

Pe vremea când acesta lucra ca asistent medical, a provocat stop cardiac pacienților cu medicamente injectabile, apoi i-a reînviat pozând astfel în erou

Însă, de zeci de ori, Niels nu a reușit să-i readucă la viață ucigându-i pe pacienți, iar pentru aceasta a fost condamnat definitiv în 2019, iar abia atunci, având în vedere regulile stricte privind respectarea vieții private a persoanelor judecate, identitatea i-a fost dezvăluită.

Corssen a înțeles abia în 2014 ce s-a întâmplat, la zece ani de la accidentul care i-a schimbat viața, când poliția l-a chemat ca posibilă victimă a unei tentative de omor.

Abia acum a avut în sfârșit curajul să-și spună povestea tragică, în speranța că asta îl va ajuta să-și depășească trauma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel