Andrei Marga îl critică pe Băsescu pentru că vorbește despre subiecte la care nu se pricepe

andrei-marga
andrei-marga

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj, Andrei Marga,  îl critică pe Traian Băsescu pentru că vorbeşte despre subiecte "la care nu se pricepe" și îl acuză că "minte din nou", când se referă la reforma învăţământului pe care el a condus-o între 1997-2001.

Andrei Marga susţine, într-o declaraţie de presă , ca reacţie la acuzaţiile formulate la adresa sa, joi, de către şeful statului, că în mandatul său ca ministru al Educaţiei Naţionale a fost dezvoltat programul VET, program de formare profesională, care a fost evidenţiat drept exemplu european şi a introdus numeroase măsuri de formare profesională şi de recreare a reţelei şcolilor de meserii.

"Traian Băsescu minte din nou când se referă la reforma învăţământului pe care am condus-o între 1997-2001. Acea reformă a dus, cum se ştie, la încheierea negocierilor cu Uniunea Europeană pe capitolul «Educaţie şi formare profesională» (deja în mai 2000), fiind primul capitol închis de România. Atunci, în mandatul meu ca ministru al educaţiei naţionale a fost dezvoltat programul VET, program de formare profesională, care a fost evidenţiat drept exemplu european, şi am introdus numeroase măsuri de formare profesională şi de recreare a reţelei şcolilor de meserii", se arată în documentul citat.

Rectorul UBB a susţinut că evaluările internaţionale - Banca Mondială, OECD, Comisia Europeană, DAAD - de atunci "au fost pozitive şi rămân ultimele evaluări pozitive ale învăţământului din România, fiind astfel grăitoare".

"Că Băsescu şi oamenii lui au distrus lucrurile ulterior, îl priveşte. Băsescu nu a avut vreo reacţie la acea dată, fiind, evident, depăşit de sarcina de a face valabil sectorul transporturilor, de care ar fi trebuit să se ocupe cu pricepere, în negocierile europene. Singura discuţie de orice fel despre învăţământ pe care am avut-o vreodată cu el s-a referit la cât trebuie să plătească el pentru cele două fiice care aveau nevoie de meditaţii ca să promoveze examenele la facultăţi. Se pot, în orice caz, verifica benzile discuţiilor din Guvernul de atunci, care arată clar cât de straşnic se opunea Băsescu la orice finanţare ameliorată a învăţământului şi la orice descentralizare", a subliniat rectorul UBB.

Marga a precizat că, probabil, "discuţiile ce-i trec acum prin cap la întâmplare, Băsescu le-a avut cu altcineva, care-i scapă memoriei".

"În rest, Băsescu, cum i-am mai spus, vorbeşte despre subiecte la care nu se pricepe, iar starea sectoarelor de care s-a ocupat - flota navală, căile ferate, autostrăzile Românei, capitala ţării; finanţele ţării, mai nou salariile, sănătatea, justiţia, relaţiile externe - reprezintă probe elocvente în acest sens, pentru orice cetăţean onest", a conchis Andrei Marga, citat de Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel