Andreea Paul: Avem azi nivelul de trai al americanilor din 1986

Cu un PIB pe locuitor în România la nivelul anului 1986 în SUA, la paritatea puterii de cumpărare (19 mii de dolari/loc), ajungem la concluzia ca ne despart trei decenii de dezvoltare de americani. Doar trei?, scrie vicepreședintele PNL, Andreaa Paul

Una dintre prioritățile mele legislative din aceasta sesiune parlamentara este Legea pentru înfiinţarea Consiliului Naţional pentru Competitivitate, pe scurt CoNaCo, presupune crearea unui fel de „minister al viitorului", dar mult mai suplu, cu 18 angajaţi – experţi de elită, cu capacitate analitică, comparativă şi prospectivă care să identifice cele mai scurte şi mai eficiente metode de creştere a nivelului de trai al românilor. În propunerea mea de lege acest CoNaCo este independent politic şi face recomandări executivului şi Parlamentului.

Această inovaţie instituţională este cerută şi în raportul celor 5 preşedinţi ai UE din vara anului 2015. În planul european de acţiune s-a introdus propunerea înfiinţării autorităţilor naţionale pentru competitivitate. România are o economie mică care riscă să devină şi mai mică fără inovaţie, fără tehnologie, fără infrastructură, fără educaţie, pe scurt fără competitivitate.
În prezent această lege a plecat cu aviz tacit de la Camera Deputaţilor şi este în dezbatere în comisia de specialitate a Senatului.

[citeste si]

Doamna ministru a finanţelor şi premierul României mi-au transmis în scris că susţin ideea creării unei instituţii dedicate creşterii competitivităţii în România, ca răspuns la scrisoarea deschisă pe care am transmis-o imediat ce s-a instalat noul Guvern. Mai mult de atât, Reprezentanţa Comisiei Europene în România va găzdui în luna februarie o dezbatere publică în jurul acestui proiect de lege la care vor fi invitaţi toţi cei interesaţi şi implicaţi, inclusiv experţi europeni în materie. Veţi fi la timp şi dvs anunţaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel