Amenzi usturătoare pentru șoferii care își mai pun cruciulițe și alte accesorii pe parbriz sau pe bord

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Șoferii care își mai pun diferite accesorii pe parbrizul mașinii riscă amenzi usturătoare.

Aplicarea diferitelor accesorii pe partea centrală a parbrizului sau pe bord este văzută ca un factor care reduce vizibilitatea, iar șoferii care vor mai obișnui să folosească carnete de notițe, diverse obiecte religioase (icoane și cruciulițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, sau să pună vinietele ori abțibilduri “colecționate” pe marginea parbrizului riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Legislația rutieră în vigoare stabilește că “aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” se sancționează.

Astfel, acestea reprezintă o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni, potrivit Avocatnet.ro, citat de KanalD.

În clasa a IV-a de amenzi se aplică sancțiuni cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă, iar aceasta poate varia între 1.305 lei și 2.900 de lei, pentru că punctul de amendă este de 145 de lei.

Totodată, „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” reprezintă, de asemenea, contravenție și este sancționată tot cu amendă de 2.900 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel