Alianța Dreapta Unită a fost validată de ÎCCJ

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Înalta Curte de Casație și Justiție a validat Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și FD.

Alianța Dreapta Unită, formată din Uniunea Salvați România, Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei, a fost validată, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Anterior, Dreapta Unită a fost respinsă în weekend de Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central (BEC) a motivat respingerea protocolului prin faptul că, în Registrul partidelor politice, Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

„Alianța Dreapta Unită va fi pe buletinul de vot. Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia nedemocratică a BEC, care, la cererea PSD și cu voturile PNL, a încercat să ne împiedice să participăm la alegeri în alianță.

PSD și PNL au crezut că pot să controleze orice, de la justiție la dreptul de a alege. Regimul lui Klaus Iohannis este atât de disperat încât a vrut să ne scoată de pe buletinul de vot. Le este frică de schimbarea pe care o reprezentăm.

Dreapta Unită merge înainte. Avem în spate milioane de români care doresc o Românie modernă, liberă de corupție și abuzuri.

Le transmit încă o dată: Nu îi vom lăsa să ne fure viitorul. Lupta noastră este pentru modernizarea României, pentru școli și spitale mai bune, pentru dreptate, pentru oameni.

Vorbiți cu prietenii și cu familiile despre abuzul pe care l-au încercat, despre tot răul făcut României în ultimii ani prin scumpiri și multe creșteri de taxe.

Există alternativă la acest regim corupt. Pe 9 iunie, veniți la vot și puneți ștampila pe Dreapta Unită.“, a scris liderul USR Cătălin Drulă.

„S-a făcut dreptate. Dreapta Unită este legal constituită. Tentativa PSD de a împiedica înregistrarea alianței a eșuat. Justiția a făcut dreptate. Pornim campania cu credință în izbândă!“, se arată și într-o postare a lui Ludovic Orban, liderul FD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel