Alegeri parţiale - Vâlcea. Candidaţii PSD la funcţia de primar - câştigători la Scundu şi Slătioara

Alegeri parţiale - Vâlcea. Candidaţii PSD la funcţia de primar - câştigători la Scundu şi Slătioara
Alegeri parţiale - Vâlcea. Candidaţii PSD la funcţia de primar - câştigători la Scundu şi Slătioara

Candidaţii PSD Mihăiţă Blejan şi Camelia Daniela Romcescu au câştigat alegerile parţiale pentru funcţia de primar organizate duminică în localităţile Scundu şi Slătioara din judeţul Vâlcea, potrivit rezultatelor afişate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Scundu, candidatul PSD Mihăiţă Blejan s-a clasat pe primul loc, obţinând 74,11% din voturi (730), fiind urmat de candidatul PNL Gheorghe Stamatie, care a obţinut 22,53% din voturi (222).

Ceilalţi doi candidaţi la funcţia de primar al localităţii Scundu au obţinut mai puţin de 50 de voturi: Anghel Pădureţu (PMP) - 24 de voturi (2,43%); Ion Manda (Partidul Verde) - 9 voturi (0,91%). Tot un candidat social-democrat a câştigat alegerile şi în localitatea Slătioara, unde cele mai multe voturi au fost obţinute de Camelia Daniela Romcescu (PSD) - 984 (56,22%).

Candidatul PNL Octavian Constantin Dragu a obţinut 649 voturi (37,08%), Maria - Cristina Peştereanu (PMP) - 43 de voturi (2,45%), iar Iosif-Cosmin Luculescu (Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor) - 74 de voturi (4,22%). PSD Vâlcea a transmis, într-un postare pe Facebook, un scurt mesaj de mulţumire alegătorilor din cele două localităţi, după aflarea rezultatelor scrutinului: 'Mulţumim vâlcenilor din Slătioara şi Scundu! Victoria PSD - victoria oamenilor. Bine faci, bine găseşti!'. 

Candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Deveselu, Nicolae Dobre, viceprimarul localităţii, a câştigat alegerile parţiale obţinând peste 50% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor afişate de Autoritatea Electorală Permanentă. Dobre a obţinut 924 de voturi, însemnând 50,54% din totalul voturilor valabil exprimate.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul liberal, Marius Iulian Aliman, care a obţinut 812 voturi (44,42%). Candidatul de pe locul al treilea este Gabriel Branişte (AUR), care a obţinut 119 voturi. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut mai puţin de 50 de voturi: Dorel Gorcea (independent) - 20 de voturi, Luminiţa Cepan (USR) - 12, Ana Sorin Marius (PMP) - 8 voturi, Constanţa Mirela Motrici (Partidul Neamul Românesc) - 3. 

Duminică seara, după aflarea rezultatelor, câştigătorul alegerilor de la Deveselu, Nicolae Dobre, a transmis mulţumiri susţinătorilor într-un mesaj postat pe Facebook, afirmând că este o victorie 'care va fi transpusă în proiecte importante pentru deveseleni'.

'Rezultatul de astăzi este victoria noastră, o victorie care va fi transpusă în proiecte importante pentru deveseleni. Împreună am demonstrat că forţa noastră constă în solidaritate, formând o echipă imbatabilă pentru comuna noastră. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere, voi rămâne acelaşi om, fidel dialogului şi echilibrului, care v-a determinat să-mi acordaţi votul de încredere. De mâine, ne apucăm de treabă, astfel încât planul de guvernare local să fie pus în practică, aşa cum am promis', a transmis Nicolae Dobre.

La Deveselu au fost organizate duminică alegeri parţiale pentru funcţia de primar, după ce anul trecut, în septembrie, a fost votat cu majoritate de voturi pentru această funcţie primarul Ion Aliman care decedase cu câteva zile înainte de ziua scrutinului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel