EXCLUSIV  Alegeri locale parţiale în iunie. Ioana Constantin: Exact ce i-am reproşat lui Dragnea. Răfuială teribilă în partidele care vor avea congres

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ioana Constantin (PMP) a explicat de ce alegerile locale parţiale din localităţile rămase fără primari ar putea fi amânate şi  nu se vor mai disputa la finalul lunii iunie. Aceasta arată cu degetul spre PNL şi USR-PLUS şi afirmă că fac exact ceea ce îi reproşau lui Dragnea. În plus, spune ea, niciun partid nu vrea să arate exact cum stă, din punct de vedere politic, în momentul actual. 

Ioana Constantin a explicat că marile partide nu doresc neapărat organizarea alegerilor locale parţiale în localităţile rămase, din diverse motive, fără primari, şi a explicat că unul dintre motive ar putea fi congresele din acest an pentru stabilirea conducerilor interne, dând exemplul celor de la PNL, dar şi al celor de la USR-PLUS. Totul după ce Val Vâlcu a remarcat că data alegerilor parţiale locale a fost fixată pe 20 iunie, când în România se sărbătoresc Rusaliile. 

"Eu cred că nu doreşte nimeni organizarea acestor alegeri parţiale locale. Ori se amână la final de iulie, ori vor fi în august. Sunt câteva localităţi importante, în fiefuri liberali, dar şi fiefuri pesediste. Nu vorbim de reşedinte de judeţ, ci de unele oraşe şi comune, dar care sunt totuşi importante. Sunt tot felul de interese. Cred că niciun partid nu vrea să piardă politic acum şi să arate cum stă, de fapt. Se doreşte împingerea alegerilor acestora cât mai mult. Dacă ne uităm la situaţia pandemică, nu ne îngrijorează foarte mult. Aşteptăm să treacă congresele? Aia mă întreb eu!", a spus Ioana Constantin. 

Aceasta a mai arătat şi că alegerile locale ar putea fi organizate şi înainte de congresele celor două partide, pentru ca rezultate să fie decontate de conducerile actuale. 

PNL şi USR-PLUS, congrese în 2021. "Răfuieli politice teribile"

"Aceste lupte interne din partide, din toate partidele, reprezintă exact ce i-am reproşat noi toţi lui Liviu Dragnea. Îi reproşam că transferă luptele din interiorul partidului în toate instituţiile statului. Asta se întâmplă şi acum! Există o răfuială foarte puternică în taberele din interiorul partidelor care urmează să aibă congres la toamnă. 

Chiar dacă nu pare, şi în USR-PLUS există o răfuială teribilă între cele două tabere sau cele două partiduleţe. Cred că aceste alegeri locale ar putea să cadă pradă acestor lupte interne, dar, mă rog, ele trebuie organizate, că aşa zice şi legea, aşa este şi corect. Nu e un termen, pentru că în fiecare localitate stă diferit situaţia. Unii primari au demisionat, alţii au decedat, în alte localităţi au fost declaraţi incompatibili. Sunt lucruri diferite şi termene diferite în care s-au întâmplat modificările. Dar sper că nu vor aştepta să plece din funcţie primari au unor municipii reşedinţă de judeţ. Pentru că sunt mulţi primari cu procese pe rol şi acolo sunt mize mari", a mai spus reprezentanta PMP în direct la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel