Alegeri interne cu scandal în PNL. Chirieac: Nu există alegeri curate într-o filială, fără acuzaţia de fraudă. Nu e încurajator pentru democraţie

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat pe tema scandalurilor din filialele PNL, care în aceste zile au alegeri interne, şi spune că situaţia este îngrijorătoare pentru toată România. 

Alegerile de la Timişoara, SUSPENDATE 

Alegerile organizate sâmbătă pentru alegerea preşedintelui Organizaţiei PNL Timişoara au fost suspendate de preşedintele filialei PNL Timiş, Alin Nica, după ce susţinătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au certat.

Cea mai mare nemulţumire a susţinătorilor lui Ambruş a fost aceea că de pe listele de votanţi au şterse 150 de nume, pe motiv că nu au buletin de Timişoara sau rezidenţa în municipiu şi nici nu au fost lăsaţi să intre în sala conferinţei de alegeri, de la Filarmonica Banatul, transmite Agerpres.

Susţinătorii lui Ambruş au huiduit în faţa clădirii Filarmonicii atât echipa lui Tabără, cât şi pe preşedintele interimar al filialei judeţene, Alin Nica.

În urma acestor nemulţumiri şi certuri, Alin Nica a anunţat suspendarea alegerilor şi faptul că vor fi reprogramate, după o discuţie în Biroul Politic Judeţean al PNL cu privire la "această situaţie foarte serioasă". 

Chirieac: PNL nu este capabil să organizeze alegeri interne mai presus de acuzaţiile de fraudă

"Deocamdată constatăm că nu există filială în care au loc alegeri în PNL unde să nu fie acuzaţii de fraudă. La Vaslui e un scandal imens, unde a câştigat Nelu Tătaru, la Timişoara îşi dau cu pancartele în cap, cu tot tacâmul, la Sectorul 5 au fost date stenograme în care se dădeau 400 de lei pe vot pentru dl Meran, apropiatul dlui Orban. Ei spun că au fost scoase din context, ce să spun, ca şi cum chiar avem toţi ciungă în cap. 

PNL, care conduce astăzi România, nu este capabil să organizeze alegeri interne mai presus de acuzaţiile de fraudă. Ce să ne mai mirăm atunci de alegerile prezidenţiale, locale, parlamentare, cele de la Sectorul1, dacă iată PNL, care este partid cu doctrină, cel mai vechi din Europa, cu principii şi valori, nu reuşeşte să facă alegeri fără acuzaţii de fraudă. Practic avem filiala şi scandalul. Nu e deloc încurajator pentru democraţia din România, categoric. În felul ăsta, tot PNL va trece până pe 10 august printr-o maşină de tocat. Cu repercusiuni înspăimântătoare la nivel general. Acum nu votează tot românul, ci doar cel liberal. Ori el nu poate avea alegeri curate într-o filială, unde să nu apară acuzaţia de fraudă, cu un candidat care să spună că a pierdut şi urează succes câştigătorului", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel