Alcoolemie record la un adolescent din Iaşi: 5,78 la mie

spital
spital

Un copil în vârstă de 15 ani a fost internat, marți, în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași, acesta având o alcoolemie de 5,78 la mie, o valoare record întâlnită la copii, informează Mediafax

Băiatul a băut împreună cu alţi trei prieteni doi litri de alcool, iar la final a pus un pariu cu amicii săi că va bea fără oprire un sfert din conţinutul unei sticle. După ce şi-a dus planul la îndeplinire, băiatului i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, în comă de gradul trei.

"A ajuns ieri după-amiază (marţi- n.r.) la spital, în stare gravă. Alcoolemia este foarte mare pentru un copil. Am întâlnit doar la adulţi alcoolemii de 6-7 la mie, iar în unele cazuri s-a soldat cu deces. Niciodată nu am mai văzut aşa ceva la copii", a declarat, astăzi, medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Potrivit acesteia, băiatul a ieşit din comă dimineaţă, dar starea acestuia se menține gravă gravă.

"Are dureri mari de cap şi are ameţeli. Va fi monitorizat îndeaproape întrucât există riscuri", a adăugat medicul ieşean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel