Adrian Vasilescu, ferm: Românii nu știu să facă bani

adrian vasilescu bnr
adrian vasilescu bnr

Purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, consideră că românii nu știu să facă bani însă această stare de fapt poate fi îndreptată prin educație financiar-bancară.

Prezent, luni, la deschiderea proiectului 'Academica BNR 2014', la Universitatea 'Transilvania', purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, a fost întrebat cum stă România la cultura financiar-bancară comparativ cu alte ţări din Europa.

"Cetăţeanul ar trebui să ştie, în primul rând, cum se fac banii şi cum se cheltuie raţional. Dar mai ales cum se fac banii. Eu pun mâna pe inimă şi spun că românii nu ştiu să facă bani. Acesta este adevărul adevărat şi acesta este lucrul cel mai important care trebuie învăţat, cum se fac banii, cum se folosesc, cum se cheltuie raţional şi multe altele. Eu când spun că românii nu ştiu să facă bani mă refer la cei 20 de milioane de români. Nici oamenii de afaceri nu ştiu prea bine să facă bani. Mulţi ştiu să ia de la stat bani prin afaceri cu statul, prin contracte, e uşor să iei bani. Important este să faci locuri de muncă în care să se producă bani", a concluzionat Adrian Vasilescu, la Brașov, citează Agerpres.

Potrivit BNR, un lucru extraordinar de important pentru ţara noastră, în acest moment, este educarea populaţiei, pentru că, fără o populaţie cu cultură financiar-bancară nu se poate realiza bunăstarea.

"Trebuie să recunoaştem că bunăstarea pe care ne-o dorim este foarte departe de noi, iar BNR contribuie prin acest proiect, Academica BNR, atât cât se poate, pentru că este o singură instituţie şi o ţară de 20 de milioane de cetăţeni, dar folosind şcolile, universităţile, mass-media în general, se pot transmite populaţiei cunoştinţele financiar-bancare. Şi asta face BNR implicându-se într-un proiect cu universităţile din România, iar doi factori sunt extraordinari de implicaţi în proiect - Universitatea 'Transilvania' din Braşov şi Universitatea din Constanţa - care găzduiesc câte două sesiuni pe an, una la Braşov şi una la Constanţa", a spus Adrian Vasilescu.

La evenimentul de la Brașov alături de Adrian Vasilescu a participat și prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu.

În perioda 3-5 martie, BNR organizează, la Sinaia, în parteneriat cu Universitatea 'Transilvania' din Braşov, prima etapă din acest an a proiectului ACADEMICA BNR, un program naţional de susţinere a educaţiei financiare în România, la care participă comunitatea academică din 27 de universităţi din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel