Adrian Mutu, bun de plată. CEDO a dat dreptate TAS

Adrian Mutu
Adrian Mutu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins marţi recursul făcut de fostul fotbalist român Adrian Mutu şi de patinatoarea germană de viteză Claudia Pechstein împotriva deciziei Tribunalului de Arbitraj în Sport (TAS), căruia cei doi sportivi îi contestau faptul că ar fi independent şi imparţial.

Mutu, depistat pozitiv la cocaină în 2004, fusese condamnat de TAS să plătească despăgubiri de 17,1 milioane de euro clubului la care juca în acea vreme, Chelsea. Considerând că judecătorii TAS sunt lipsiţi de independenţă şi imparţialitate, fostul internaţional român, cum în vârstă de 39 de ani, a făcut apel la un tribunal federal elveţian, care i-a respins cererea. CEDO a hotărât şi ea în acelaşi sens: Într-o motivare în care nu apare nicio urmă decizie arbitrară, tribunalul federal a concluzionat că domnul Mutu nu a făcut proba acuzaţiilor sale. Niciun motiv serios nu conduce Curtea să schimbe decizia tribunalului federal. Mutu este din luna iulie antrenorul echipei secunde a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite).

Aceeași decizie și în cazul Claudiei Pechstein

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul Claudiei Pechstein, 46 ani, o legendă a sportului german, care a participat în februarie la a şaptea sa Olimpiadă de iarnă. Pechstein a fost suspendată pe o perioadă de doi ani în 2009 din cauza unei anomalii în paşaportul său biologic, sancţiune contestată continuu, sub motivul unei anomalii sanguine congenitale. Suspendarea, confirmată de TAS, iar apoi de un tribunal federal elveţian, a privat-o pe Pechstein de participarea la JO din 2010, de la Vancouver. Totuşi, CEDO i-a dat câştig de cauză patinatoarei germane la una dintre cereri, aceea că audierea sa la TAS ar fi trebuit să fie publică, astfel că Pechstein va primit despăgubiri morale de 8.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel