Actorii de la opera Brașov apelează la alte metode. Capodopera lui Giuseppe Verdi, live pe Facebook

Pentru că sălile de spectacol au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, actorii recurg la noi metode. 

Capodopera lui Giuseppe Verdi, "La Traviata", va putea fi urmărită de publicul amator duminică, online, în interpretarea Operei Braşov, în cadrul proiectului "Opera, la voi acasă", se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Conform sursei citate, spectacolul, a cărei regie artistică este semnată de Dimitrie Tabacaru, va putea fi urmărit gratuit atât pe canalul de YouTube, cât şi pe pagina oficială de Facebook a Operei Braşov.

Una dintre cele mai de succes piese 



"Considerată, astăzi, cea mai de succes şi una dintre cele mai jucate opere din lume, 'La Traviata' a avut de parcurs un drum lung de la premiera din 1853, când a fost considerată un imens eşec. Giuseppe Verdi a compus lucrarea având la bază 'Dama cu camelii', romanul publicat în 1848 de Alexandre Dumas - fiul. (...) Povestea Violettei Valery impresionează de peste un secol şi jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificiul de sine. Eroina devine victima societăţii în care trăieşte, acceptând, din dragoste pentru Alfredo Germont, un compromis care îi va grăbi sfârşitul. Despre această femeie specială şi despre gestul său scria însuşi Dumas-fiul: 'Dacă nu ar fi făcut acest sacrificiu, nu ar fi meritat să scriu despre ea'. Muzica verdiană, într-un context pur romantic, transmite în egală măsură pasiune, frumuseţe, dramatism, eleganţă şi o umanitate profundă", a precizat sursa citată.

Violetta Valery va fi întruchipată de soprana Aurelia Florian, care a mai interpretat acest rol, "de fiecare dată cu critici favorabile şi ovaţiile publicului", pe mari scene lirice ale lumii. Îşi dau concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei Braşov, iar la pupitrul dirijoral - maestrul Traian Ichim. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel