Accident aviatic în Venezuela. 15 morţi şi 36 de supravieţuitori

accident aviatic venezuela
accident aviatic venezuela

Treizei şi şase de persoane au supravieţuit, după ce un avion al companiei venezuelene Conviasa s-a prăbuşit luni, în apropiere de Puerto Ordaz, în sud-estul Venezuelei, însă alte 15 şi-au pierdut viaţa, a anunţat marţi ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor de la Caracas.

"Toţi cetăţenii Venezuelei sunt în doliu, plini de durere din cauza acestei tragedii", precizează, într-un comunicat, preşedintele Hugo Chavez, care a decretat trei zile de doliu naţional în întreaga ţară.

Avionul ATR-42-300, decolat de pe insula Margarita, din Caraibe, unul dintre punctele de atracţie ale turismului venezuelan, transporta 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

El s-a prăbuşit din motive încă necunoscute la aproximativ zece kilometri de Puerto Ordaz, unde urma să aterizeze, potrivit autorităţilor.

Potrivit Mediafax, avionul a luat foc la contactul cu solul şi a fost pe punctul de a se rupe în două. Serviciile de protecţie civilă au sosit rapid în zonă cu elicoptere medicale pentru transportarea răniţilor. O unitate medicală cu echipament de îngrijire pentru arşi s-a deplasat de asemenea la faţa locului.

"Având în vedere starea avionului, cred că am avut noroc", a apreciat Francisco Garces, potrivit căruia intervenţia serviciilor de urgenţă a dus la evitarea unui bilanţ mai mare.

Avioanele de tip ATR sunt fabricate de o societate europeană deţinută în mod egal de grupul european de aeronautică EADS şi Alenia (grupul Finmeccanica).

Întreprinderea, cu sediul la Toulouse, în sud-vestul Franţei, având 850 de salariaţi, este lider mondial în sectorul său de activitate (turbopropulsoare de 50 şi 75 de locuri), cu 58 la sută din vânzări, faţă de 42 la sută obţinute de concurentul său, producătorul canadian Bombardier. Cifra sa de afaceri a ajuns la 1,1 miliarde de euro în 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel