EXCLUSIV  A murit fostul premier Shinzo Abe, cel lăsat cu ochii în soare de Mihai Tudose, când a venit în România. Bogdan Chirieac: Avem motive suplimentare de îngrijorare

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre asasinarea lui Shinzo Abe, fost premier al Japoniei.

Shinzo Abe, fost premier al Japoniei, a fost împuşcat la un miting electoral în oraşul Nara, iar ultimele informații arată că acesta a decedat. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media" de la DC NEWS.

Bogdan Chirieac, despre momentul în care Shinzo Abe a venit în România

"Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, este bine cunoscut în țara noastră fiindcă este cel care a sosit în România. Un premier japonez vine în România o dată la 20-30 de ani și n-a mai fost primit de Mihai Tudose, care a ales să demisioneze exact în ziua respectivă, dacă vă aduceți aminte, cred că era anul 2017.

"Japonia, o civilizație și o cultură uriașă"

Ce să spunem? El avea planuri, știți că japonezii sunt extrem de serioși în tot ceea ce fac. E o națiune fanion pe planeta noastră, națiunea niponă, tu știi mai multe pentru că ești și practicant de arte marțiale, Cozmin (Gușă n.r.). Nu ne bucură, dacă acest gen de frustrare, de violență, de agresivitate, ajunge în Japonia, unde armele de foc sunt interzise, ce să mai spunem despre națiuni unde există o mare libertate în folosirea armelor de foc, cum sunt Statele Unite?

De altfel, și acolo au avut loc recent o mulțime de atentate, oameni nevinovați împușcați de demenți, pur și simplu. Să vedem ce se va mai întâmpla prin Europa, că și aici, mă rog, nivelul de disciplină al populației din Europa este mult mai scăzut decât în Japonia, unde există din toate punctele de vedere o civilizație și o cultură uriașă, ăsta e singurul cuvânt, respectându-se drepturile omului, respectându-se tot.

"Avem motive suplimentare de îngrijorare"

În Japonia, știți bine, curățenia este în cultura lor, dacă Guvernul spune: Mergeți toți cu dreptul înainte, toată lumea merge cu dreptul înainte fiindcă știe Guvernul de ce. Deci sunt foarte multe lucruri și nu se pune problema de destabilizare în Japonia. Este o națiune mult prea puternică și prea bine așezată, dar din ce avem acolo nu ne bucură, sub nicio formă, violență în Asia, o China agresivă care își închide populația de zeci de milioane de locuitori în marile sale orașe fiindcă are 12 cazuri de Covid, deci avem motive suplimentare de îngrijorare.", a declarat Bogdan Chirieac.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost dus la spital după ce s-a prăbuşit în cursul unui eveniment electoral în oraşul Nara (vest). Mai multe media, printre care agenţia de presă Kyodo, au transmis că fostul premier a fost atacat. Kyodo şi postul naţional de televiziune NHK au raportat că s-au auzit două focuri de armă. Potrivit surselor, fostul premier pare a fi în stop cardiac, mai scrie Reuters, conform Agerpres. 

Shinzo Abe a fost dus la spital şi se afla într-o "stare foarte gravă", după cum declarase premierul japonez, Fumio Kishida. Kishida spunea că "se roagă din suflet" ca Abe să supravieţuiască şi a condamnat atacul în "cei mai duri termeni". 

Ulterior, s-a anunțat că Shinzo Abe a murit. Televiziunea publică NHK a făcut anunţul, citând autorităţi publice, conform The Guardian. Shinzo Abe a fost cel mai longeviv prim-ministru japonez din istorie. El a demisionat în 2020 invocând de motive de sănătate, scrie Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel