Avertizarea OMS: 7 milioane de morți. Cifrele cresc alarmant

Organizația Mondială a Sănătății cere măsuri urgente, după ce șapte milioane de oameni au murit, în 2012, din cauza poluării atmosferice. "A devenit principalul risc pentru sănătate", a declarat Maria Neira, directoarea departamentului de sănătate publică a OMS, într-o conferință de presă organizată luni, la Geneva, potrivit site-ului organizației.

Șapte milioane de decese în 2012 înseamnă 12,5% din totalul deceselor din toată lumea, adică o persoană din opt au murit din cauza poluării. În 2008, cifra era considerabil mai mică: 3,2 milioane de oameni au murit din cauza poluării. 

Cifrele din 2012 "sunt extrem de neliniştitoare", a spus Maria Neira. A precizat că "milioane de vieţi ar putea fi salvate prin măsuri luate împotriva poluării aerului".

Îm 2012, 3,7 milioane de oameni au murit din cauza efectelor poluării exterioare şi 4,3 milioane din cauza poluării aerului din gospodării, adică fumul şi emisiile asociate cu aparatele de gătit, cu lemne sau cărbuni, sau din cauza mijloacelor de încălzire.

Regiunile cele mai afectate sunt Asia şi zona Pacificului, cu 5,1 milioane de morţi. Bolile cauzate de poluarea aerului sunt cele pulmonare, cardiovasculare şi cancerul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel