Francois Hollande a anunțat ce se va întâmpla cu cele două nave Mistral

Președintele francez Francois Hollande a transmis, joi, că Franța nu va avea ”nicio dificultate” în a găsi cumpărători pentru cele două nave de război Mistral a căror livrare către Rusia a fost suspendată ca urmare a crizei ucrainene.

Francois Hollande a făcut aceste declarații în fața presei, după ceremonia de inaugurare a Canalului de Suez extins, în Egipt, a doua zi după ce Parisul a anunțat că a ajuns la un acord cu Moscova în ceea ce privește restituirea sumelor plătite de Rusia pentru achiziționarea respectivelor nave.

Acest acord a suscitat critici din partea politicienilor de dreapta și a extremei drepte franceze, unii denunțând ”nerespectarea cuvântului” de către Franța, alții văzând o ”aliniere” a Parisului către Washington și Bruxelles sau estimând că ”factura va fi plătită de contribuabilul francez”.

”Am purtat mai multe discuții cu președintele (rus Vladimir) Putin și s-a ajuns la un bun acord”, a afirmat Hollande, care a precizat că ”rușilor le vor fi restituite sumele pe care ei le-au plătit și cheltuielile cauzate”, transmite Agerpres.

Vezi și: Alexandru Cumpănașu: Franța să doneze fregatele către România și Polonia

”De altfel, aceste nave se bucură de ceva căutare din partea multor țări și nu va fi nicio problemă în a le găsi cumpărător”, a continuat președintele francez.

El a confirmat, de asemenea, restituirea a ”cel puțin 1,2 miliarde de euro” Rusiei. ”Parlamentului francez îi va fi înaintat un proiect de lege în vederea ratificării acestui acord” și ”cifre foarte precise vor exista în documentul parlamentar”, a adăugat șeful statului francez.

”Franța nu va avea de plătit nicio penalitate, nu va avea niciun fel de cheltuieli suplimentare cauzate de rezilierea acestui contract”, a conchis Francois Hollande.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel