Vremea de Florii și de Paște. Elena Mateescu, ANM: Temperaturi maxime de până la 24 de grade

Vremea de Florii și de Paște. Elena Mateescu, ANM: Temperaturi maxime de până la 24 de grade / Foto: Pixabay, de shell_ghostcage
Vremea de Florii și de Paște. Elena Mateescu, ANM: Temperaturi maxime de până la 24 de grade / Foto: Pixabay, de shell_ghostcage

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunțat că vremea se va încălzi în perioada următoare, iar de Paște vom avea temperaturi maxime de până la 24 de grade.

"Fenomenele au fost deja în linii mari, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, comparativ cu săptămâna pe care o încheiem, pentru că valorile de temperaturi la nivelul maximelor, de pildă mâine, de sărbătoarea Floriilor, se vor situa între 8 până la 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Dobrogea. Totodată, și în Capitală mâine vom avea 15-17 grade. Minimele, de asemenea, vor fi unele pozitive în majoritatea regiunilor, exceptând depresiunile, -3 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei, cel mult 1-7 grade în restul țării. Vorbim și de posibilitatea ca mâine să consemnăm ploi la nivel local, la munte precipitații mixte.

Vremea de Paște

În perioada sărbătorilor de Paște vorbim de o vreme caldă în toate regiunile, în special în jumătatea de sud-est, cu maxime cuprinse în general de la 22 până la 24 de grade, inclusiv în Capitală vom avea o vreme caldă, unde așteptăm maxime termice de 22 până la 24 de grade și este posibil să vorbim și de posibilitatea ca la nivel local să mai consemnăm și precipitații în cantități nesemnificative. De altfel, la debutul săptămânii pe care o vom începe, mai ales în zilele de 11-12 aprilie, este posibil să consemnăm precipitații însemnate cantitativ, în special în jumătatea estică", a declarat Elena Mateescu.

Vremea de Florii

Și Romica Jurca, meteorolog România Tv, a vorbit despre cum va fi vremea de Florii.

"Nebulozitate va fi destul de multă, poate mai mult soare prin Maramureș, nordul Crișanei și prin Bărăgan, Dobrogea, posibil și la București să fie puțin mai bine decât astăzi, în schimb ploile nu vor fi foarte multe. Sunt de așteptat prin Oltenia, prin vestul, nord-vestul Munteniei, n-aș putea spune că mâine va fi o vreme ploioasă, adică nu va fi chiar o vreme de toamnă.

Ceva ploi vor fi și în partea de Sud a Banatului, mai după-amiază, spre seară, ceva ploi și prin Moldova, practic ar trebui să fie o vreme nu extraordinar de frumoasă, dar nici foarte urâtă. În condițiile în care nu prea va bate vântul, gradele din termometre chiar se vor resimți atâtea cât sunt și va fi plăcut în general", a spus Romica Jurcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel