Vortex. Prefect Sorin Cornilă: E posibil să avem cod roșu. Nu vă porniți la drum decât dacă este necesar

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Județul Botoșani se află sub cod portocaliu de ninsori abundente.

Potrivit Antena 3 CNN, în județul Botoșani s-au înregistrat 20 de apeluri la 112, de la cetățeni care au sesizat că întâmpină dificultăți în a se deplasa pe drumurile sătești, comunale, județene sau naționale. Mai multe camioane sunt înzăpezite, iar trei microbuze și două autoturisme nu și-au mai putut continua drumul din cauza vremii. DJ 294 și DJ 282 sunt închise din cauza zăpezii. Și pe Drumul Național 29 circulația este restricționată. Județul este sub cod portocaliu de ninsori abundente.

Prefect: Este posibil să avem cod roșu

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a intervenit telefonic la același post TV, unde a relatat care este situația din teren și a venit cu recomandări pentru cetățeni:

„Avem trei drumuri județene înzăpezite, pentru care am decis închiderea lor, și două tronsoane de drumuri naționale. Avem ninsoare abundentă, viscol, motiv pentru care sunt aceste tronsoane înzăpezite. Facem și am făcut un apel la participanții la trafic să nu se deplaseze în aceste zone“, a precizat Sorin Cornilă.

„Pentru cei care sunt pe drum sau sunt afectați de această vreme, să apeleze la 112 și apelurile vor fi tratate cu responsabilitate. Fac un apel la locuitorii județului Botoșani să se pornească la drum doar dacă sunt necesare acele deplasări. După prognoza meteo pe care o avem, vor fi ninsori până diseară, va fi viscol și e posibil să avem chiar și cod roșu. Direcția Drumuri Naționale și Direcția Județeană Drumuri și Poduri acționează pe toate sectoarele de drum și încercăm să le deblocăm cât mai repede“, a mai spus prefectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel