Volkswagen vrea să construiască şase fabrici de baterii electrice în Europa

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Gigantul auto Volkswagen a anunţat că vrea să construiască şase fabrici în Europa, pentru realizarea unor baterii electrice. 

Cele şase uzine care vor fi con­struite în parte­neriate vor avea o capacitate de produc­ţie de 240 de gigawaţi-oră pe an şi ar trebui să fie gata până în 2030. 

VW intenţionează să schimbe treptat tipul de baterie utilizat în ve­hi­culele sale elec­trice, au spus luni surse apropiate situaţiei.

Compania se va îndepărta de tehnologia fur­nizată în cadrul acor­durilor actuale cu LG Energy Solution şi SK Inno­vation din Coreea de Sud. În Europa de Est, lideri la pro­duc­ţia de baterii sunt Ungaria şi Polonia.

Mii de locuri de muncă, desfiinţate

VW a adus şi o veste proastă: va desfiinţa apro­ximativ 4.000 de locuri de muncă prin pensionări anticipate în Germania. Manevra ar putea costa câteva sute de milioane de euro. Compania a anunţat că are în plan pensionări parţiale pentru cei născuţi în 1964, oferind în acelaşi timp pen­sio­narea anticipată celor născuţi din 1956 până în 1960. Două surse ale com­pa­niei au declarat pentru Reuters că vor fi tăiate 3.000-4.000 de poziţii printr-un program care urmează să fie implementat la cele şase fabrici germane ale principalului brand VW, care au aproximativ 120.000 de angajaţi în total. Ziarul Handelsblatt, care a aflat şi el despre plan, a scris că producătorul auto va desfiinţa până la 5.000 de locuri de muncă, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel