Vlad Voiculescu fuge de responsabilitatea pentru transferul pacienţilor arşi în străinătate

Vlad Voiculescu fuge de responsabilitatea pentru transferul pacienţilor arşi în străinătate
Vlad Voiculescu fuge de responsabilitatea pentru transferul pacienţilor arşi în străinătate

Responsabilitatea pentru transferul pacienţilor arşi în străinătate nu este la Ministerul Sănătăţii, a precizat luni, la Parlament, ministrul Vlad Voiculescu.

'Aş vrea să îi răspund domnului Grindeanu, pentru că dumnealui a vorbit despre o dramă. Şi i-aş spune că înainte să se adreseze ţării folosind drama unei familii, ar fi putut să citească normativul pe care l-a citat aici şi normativul spune foarte clar unde sunt responsabilităţile şi responsabilitatea pentru găsirea unui centru pentru arşi în străinătate şi responsabilitatea pentru transfer nu este la Ministerul Sănătăţii, domnule Grindeanu. Luaţi şi citiţi. Este Ordinul Ministerului Sănătăţii numărul 2063/2020. (...) Ceea ce pentru dumneavoastră este numai motiv de circ, pentru echipa mea, din care fac parte doi supravieţuitori de la Colectiv, acest om are un nume şi un prenume. Şi cu familia lui echipa mea a fost în contact întotdeauna. De asemenea, cu medicul din Belgia care l-a tratat', a declarat Voiculescu.

VEZI ȘI Grindeanu, către Voiculescu: Sunteți principalul vinovat de moartea acestui român

Deputatul PSD Sorin Grindeanu l-a acuzat luni pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, de moartea bărbatului de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie, a suferit o arsură gravă prin electrocutare. Parlamentarul social-democrat a susţinut că pacientul a fost transferat 'cu foarte mare întârziere' la un spital din Belgia.

'Azi dimineaţă am aflat că un alt român, ars, a murit. Avea 51 de ani, fusese internat cu arsuri grave, după ce s-a electrocutat în ianuarie şi a fost transferat cu foarte mare întârziere în Belgia. În ţară a îndurat un adevărat calvar. (...) Am văzut la televizor toate etapele înfiorătoare ale acestei suferinţe şi sunt convins că milioane de români au simţit aceeaşi revoltă ca şi mine', a declarat Grindeanu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate depusă de PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel