Grindeanu, către Voiculescu: Sunteți principalul vinovat de moartea acestui român

Sorin Grindeanu l-a atacat pe Voiculescu, în timpul moțiunii
Sorin Grindeanu l-a atacat pe Voiculescu, în timpul moțiunii

Sorin Grindeanu a fost primul care a luat cuvântul în timpul dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

„Azi dimineața am aflat că un alt român ars a murit. Avea 51 de ani, fusese internat cu arsuri grave după ce s-a electrocutat în ianuarie și a fost transferat cu foarte mare întârziere în Belgia”, a început Grindeanu. „În țară, a îndurat un adevărat calvar. A fost internat la Constanța, apoi mutat la Iași. Acolo, transferul său în străinătate a fost anulat înainte de a fi urcat în avion, fiind adus în Capitală”.

„După o altă săptămână de chinuri groaznice, a fost transferat către spitalul belgian. Prea târziu, din păcate! Am urmărit la televizor toate etapele înfiorătoare ale acestei suferințe și sunt convins că milioane de români au simțit aceeași revoltă ca mine. O ascultam pe soția sa, disperată, cum întreba de ce trebuie să suporte un asemenea tratament inuman și nimeni nu-i răspundea”, a continuat el.

Voiculescu, vinovat moral de moartea pacientului ars

„Ministrului Vlad Voiculescu sunt sigur că nici nu i-a păsat de acest caz până azi dimineață, când a venit vestea tragică. Abia atunci a știut să facă ce știe mai bine, să fugă de răspundere. A anunțat că trimite Corpul de control la spitale, deși marea problemă rămâne haosul deciziei de transfer în Belgia. De aceea, îi spun acum în față lui Vlad Voiculescu: «Domnule ministrul, sunteți principalul vinovat de moartea acestui român»”, a mai spus Grindeanu, pe tonul aplauzelor colegilor săi parlamentari.

„Ați găsit la preluarea funcției de la un liberal un mecanism de transfer al marilor arși, născut foarte greu după tragedia de la Piatra Neamț. Trebuia să aveți grijă să-l aplicați la primul caz important din mandatul dumneavoastră. Dar, nu v-a păsat. Deși știați că, într-o asemenea situație, transferul în 24/48 de ore al pacientului la un spital performant este vital. Ați stat 9 zile cu un om ars pe două treimi din corp pe care l-ați plimbat prin toată România. Numai pentru acest caz, domnule Voiculescu, trebuie să demisionați din funcție dacă aveți onoare și demnitate”, a mai declarat premierul din 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel