Vitoria Guimaraes, adversara FCSB, vine după 9-0 în turul trei Europa League

FCSB va juca împotriva portughezilor de la Vitoria Guimaraes, după ce a câștigat meciul cu Mlada Boleslav, 1-0, și s-a calificat în play-off-ul Europa League.

Meciurile din Play-Off-ul Europa League dintre FCSB și Guimaraes se vor juca pe 22 august, la Giurgiu, și pe 29 august, în Portugalia.

Guimaraes s-a calificat în Play-Off după ce a trecut cu 9-0 la general, în turul 3, de Ventspils. Echipa din Portugalia pare cea mai dificilă din acest sezon al preliminariilor Europa League.

Clubul Vitoria Guimares este înființat în 1922 și joacă meciurile de pe teren propriu pe arena „Afonso Henriques", de 30.000 de locuri. Sezonul precedent a terminat pe locul 5 în Portugalia, în spatele puterilor Benfica, Porto, Sporting și Braga. Cea mai importantă performanță din istorie este Cupa Portugaliei, câștigată în sezonul 2012/2013.

Guimaraes are trei prezențe în grupele Europa League, în sezoanele 2005/2006, 2013/2014 și 2017/2018. Nu a depășit niciodată această fază. Formația din Portugalia nu a înfruntat nicio echipă românească într-un meci oficial.

Mlada Boleslav - FCSB 0-1

FCSB s-a calificat cu emoţii în play-off-ul Europa League la fotbal, după ce a învins echipa cehă FK Mlada Boleslav cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul Mestsky din Mlada Boleslav, în manşa secundă a turului al treilea preliminar.

Vicecampioana României a smuls calificarea graţie golului marcat de Ionuţ Panţîru (90+1), după ce scorul fusese 0-0 în prima manşă.

FCSB a întrerupt criza prin care trecea de mai mult timp şi a câştigat după cinci meciuri fără victorie: trei eşecuri în campionat (0-2 cu FC Botoşani, 1-2 cu Astra Giurgiu şi 1-3 cu FC Voluntari), un eşec (2-3 cu Alaşkert FC) şi un egal (0-0 cu Mlada Boleslav) în preliminariile Europa League.

Roş-albaştrii au controlat jocul din Cehia, şi-au creat o serie de ocazii, dar au dat dovadă de lipsă de inspiraţie şi de ineficacitate. Victoria a fost facilitată şi de faptul că Mlada Boleslav a jucat ultimul sfert de oră în inferioritate numerică.

Citește și: Mlada Boleslav - FCSB Rezultat LIVE score | Retur decisiv în Europa League

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel