UNPR, reacție dură la scandalul drapelului de la Sf. Gheorghe

Scandalul de marți de la Sf. Gheorghe, unde veteranii romani n-au fost lăsați să arboreze steagul românesc pe Primărie, a declanșat o reacție dură din partea UNPR.

"Uniunea Națională pentru Progresul României solicită primarului și viceprimarului din localitatea Sfântu Gheorghe să demisioneze imediat din funcții, în urma refuzului de a arbora drapelul național pe clădirea primăriei", se arată într-un comunicat al partidului.

"Acţiunea veteranilor Armatei Române, în cadrul căreia aceștia au dorit să arboreze drapelul național pe clădirea primăriei din Sfântu Gheorghe, se desfăşoară în contextul declarării anului 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Război, decizia fiind adoptată prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.

Refuzul de a da curs unei cereri legitime și firești venite din partea veteranilor români, arată că primarul și viceprimarul din Sfântu Gheorghe, nu au căderea de a mai ocupa vreo funcție în statul român. Este inacceptabil faptul ca cetățeni români, chiar dacă sunt de etnie maghiară, să refuze arborarea drapelului național și să ignore ostentativ prevederile Constituției precum și pe veteranii României.

Citește și: Drapelul românesc, interzis la Sf. Gheorghe de primar. Ce spune Mircea Dușa

UNPR consideră că astfel de gesturi provocatoare au ca singur scop încurajarea unor acțiuni îndreptate împotriva intereselor României. Din acest motiv, solicităm instituțiilor statului să ia măsuri de urgență pentru a nu permite generalizarea unor astfel de atitudini ce pun în pericol însăși statalitatea României, așa cum este definită în primul articol al Constituției țării.

România nu poate rămâne indiferentă nici la declarațiile ofensatoare venite din partea unor reprezentanți ai Ungariei, menite să afecteze relațiile interetnice, nici la activismul iredentist al unor organizații și asociații ce activează pe teritoriul național și cu atât mai puțin la gesturile ilegale, imorale și instigatoare ale unor aleși locali, care au jurat să respecte Constituția României și care, în ultimă instanță, sunt plătiți din banii tuturor cetățenilor României.

Atacul la adresa simbolurilor naționale este un atac la adresa statului. Din acest motiv, cerem tuturor partidelor să-și asume o poziție publică față de incidentul de la Sfântu Gheorghe și să solicite demisia tuturor celor responsabili pentru această gravă și inacceptabilă conduită în raport cu simbolurile naționale", precizează UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel