Drapelul românesc, interzis la Sf. Gheorghe de primar. Ce spune Mircea Dușa

Veteranii români răniţi în teatrele de operaţiuni în ultimii ani participă în aceste zile la o ştafetă istorică. Este vorba despre recrearea modului în care a fost eliberat Ardealul în 1944 de sub ocupaţia străină, potrivit Antena 3.

Ştafetele vor străbate 20 de oraşe din Transilvania şi vor ridica drapelul românesc pe clădirile simbolice ale localităţilor.

În cadrul ștafetei, primul oraș a fost Sfântu Gheorghe, unde primarul Antal Arpad a interzis arborarea drapelului pe sediul primăriei,  acesta transițându-le veteranilor că drapelul va fi arborat cu altă ocazie.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertăţii.

Ştafeta veteranilor va străbate 20 de oraşe din Transilvania, iar drapelul românesc va fi arborat pe clădirile simbolice ale localităţilor.

După acest incident, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat că va avea o discuţie cu autorităţile locale din Sfântu Gheorge, despre refuzul de a arbora drapelul României pe primărie.

Duşa susţine că drapelul pe care veteranii voiau să îl arboreze era un simbol al eliberării Ardealului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel